favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Ta teden kuhamo s … pevko ansambla Šepet Laro Voler

Lara Paukovič, Zvezde, 16.10.2017 09:00:00

Piščančja rulada z mehiško mole omako

Delite na:
Ta teden kuhamo s … pevko ansambla Šepet Laro Voler

»Zelo rada kuham – in jem,« pravi simpatična pevka ansambla Šepet Lara Voler. »Kadar nimam časa za pripravo obroka, za mojo prehrano skrbi babica, če kuham sama, pa si rada vzamem čas, da jed pripravim v miru.« Babica je tudi zaslužna za njeno ljubezen do kuhanja, saj ji je od mladih nog pomagala pri lupljenju zelenjave in podobnih opravilih. »Če z menoj kuha fant Aljaž, mu rada malce zatežim, kako in kaj mora biti narejeno,« še priznava.

Sestavine:

  • piščančje prsi brez kože
  • 200 gramov špinače
  • 200 gramov pečene slanine
  • 6 guajillo čili paprik, 6 ancho čili paprik, 6 arbol čili paprik
  • 2 skodelici piščančje jušne osnove
  • 1 koruzna tortilja
  • 3 paradižniki (prerezani na pol)
  • 3 tomatillosi (majhni zeleni paradižniki)
  • 1 sesekljana bela čebula
  • 8 strokov česna
  • ¼skodelice surovih arašidov
  • 2 žlički kuminovih semen
  • 1 žlička origana
  • 1 cimetova palčka
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ½ žličke koriandrovih semen
  • 9 gramov sezamovih semen
  • ½ skodelice mandljev
  • ½ skodelice orehov
  • ½ skodelice rozin
  • 100 gramov temne čokolade
  • malo sladkorja
  • sol

Priprava:

Piščančje prsi razrežite in rahlo potolcite s kladivom, da dobite večjo površino. Špinačo očistite in liste blanširajte v vreli slani vodi. Dobro jih odcedite in sotirajte na vročem olivnem olju. Pustite, da se ohladijo. Potolčene polovice piščančjih prsi nadevajte s špinačo, zvijte v rulado in ovijte s tanko narezano slanino. Rulade zavijte v aluminijasto folijo in pecite petnajst minut pri 170 stopinjah Celzija. Čili paprikam odstranite semena in jih popecite v suhi ponvi. Dodajte rozine in med mešanjem pražite še nekaj minut, dokler se ne napihnejo. Sestavine iz ponve pretresite v skledo, prelijte z vrelo vodo in obtežite s ploščo. Pustite namakati približno trideset minut. Namočene čilije skupaj s piščančjo jušno osnovo dodajte v mešalnik. Koruzno tortiljo narežite na tanke koščke, ki jih ob stalnem mešanju popecite na srednje močnem ognju. Ko rahlo porjavijo, jih stresite v mešalnik. V suhi ponvi popecite tudi paradižnik in tomatillose. Ko se zmehčajo in rahlo počrnijo, jih stresite v mešalnik. Nato na olivnem olju 5–8 minut pražite čebulo, česen, arašide, rozine, kuminova semena, origano in cimet. Popražene sestavine stresite v mešalnik. V mešalnik dodajte še preostale sestavine za omako, nato pa vse skupaj gladko zmeljite in vlijte nazaj v ponev. Mešanico kuhajte na srednje močnem ognju približno petnajst minut. Na koncu v omako vmešajte čokolado, sladkor in sol. Na zmernem ognju kuhajte še 10–15 minut. Kot prilogo lahko ponudite kuhan riž z dodatkom olivnega olja.