Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

wc papir Svet24.si

Osumljenec noče iti na stran že 32 dni, še en ...

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Kulinarika

Slastne rezine s hruško in oreščki

M. O. Ž., 27.11.2017 12:01:29

Vam teknejo hruške? Potem je spodnji recept kot nalašč za vas.

Delite na:
Slastne rezine s hruško in oreščki
Revija Maja

80 minut
260 kalorij

Rezine s hruško in oreščki

Sestavine:
Za testo:
375 g moke
25 g kvasa
150 ml mleka
1 žlica sladkorja
½ bio limone
1 jajce
sol
75 g masla

Za posip:
160 g masla
200 g oreščkov makadamije
225 g moke
120 g sladkorja
¼ žličke cimeta

Za nadev:
375 g kisle smetane
3 jajca
½ žličke mletega cimeta
75 g rjavega sladkorja
1,4 kg hrušk

Priprava:
1. Za testo stresemo moko v skledo, na sredino naredimo luknjo in vanjo nadrobimo kvas. Prilijemo mlačno mleko, ki smo mu dodali žlico sladkorja.
2. Kvasni nastavek z vilicami zmešamo z malce moke. Skledo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 20 minut.
3. Limono umijemo, osušimo in lupino nastrgamo. Skupaj z jajcem, ščepcem soli in maslom dodamo moki in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in še pol ure pustimo vzhajati.
4. Za posip narežemo oreščke, maslo stopimo. Zmešamo moko, sladkor, cimet in maslo v drobljivo testo. Dodamo oreščke.
5. Za nadev zmešamo kislo smetano, jajca, cimet in sladkor. Hruške olupimo in narežemo na krhlje.
6. Testo še enkrat pregnetemo, potem pa razvaljamo v velikosti pekača in položimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko. Še 20 minut počakamo.
7. Testo namažemo z nadevom in obložimo s hruškami, potresemo s posipom in pečemo od 20 do 25 minut na 200 stopinjah.