Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Sladka domača peka: Snežne princeske

Revija Maja, 12.12.2017 13:01:42

Le še nekaj dni časa je, da zberemo najboljše recepte, kupimo sestavine zanje in zavihamo rokave za pripravo vseh prazničnih dobrot.

Delite na:
Sladka domača peka: Snežne princeske
Revija Maja

Snežne princeske (75 minut)

Sestavine za 6 oseb:
Za testo:
4 jajca
75 g masla
150 g moke
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlička soli

Za kremo:
1 limona
1 strok vanilje
50 ml mleka
6 rumenjakov
90 g sladkorja
25 g moke
25 g koruznega škroba
100 g masla

Za premaz:
120 g sladkorja v prahu
1 žlica limoninega soka
1 beljak

Priprava:
1. Dan pred peko pripravimo kremo. Mleko skupaj z limonino lupino in sredico vaniljinega stroka segrevamo do vretja. Kuhljamo 10 minut, potem odstavimo in precedimo. V skledi stepemo rumenjake s sladkorjem, vmešamo moko in škrob, prilijemo mleko.

2. Ko se krema ohladi, ji dodamo limonin sok in zmehčano maslo, ves čas
žvrkljamo. Kremo naložimo v dresirno vrečko in damo v hladilnik do naslednjega dne.

3. V ponev vlijemo 250 ml mrzle vode. Dodamo koščke masla, sladkor in sol. Zavremo. Odstavimo, dodamo moko in ves čas mešamo z leseno kuhalnico, dokler ne postane masa homogena. Paljeno testo pustimo na ognju še minuto do dve. Odstavimo, počakamo 3 minute in vmešamo jajca. Ves čas mešamo, da postane testo gladko in voljo.

4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Z dvema žličkama odmerimo kupčke testa na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 20 minut. Počakamo, da se piškotki ohladijo.

5. Dve uri kasneje nabrizgamo kremo v pečene piškotke in jih okrasimo s sladkornim ledom, za katerega smo zmešali sladkor v prahu, limonin sok in beljak.

Majin nasvet
Princeske hranimo v hladilniku.