Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Skutna torta za zaljubljene

M. S., Maja, 18.02.2018 11:01:48

Pokažimo svojemu najdražjemu ali najdražji, koliko nam pomeni. Danes pripravljamo skutno torto za zaljubljene, na kateri seveda ne sme manjkati simbolov ljubezni.

Delite na:
Skutna torta za zaljubljene
Revija Maja

Skutna torta 

Sestavine za okrogel pekač (premer 26 cm):
200 g moke
1 žlička pecilnega praška
1 ščepec soli
200 g margarine
200 g sladkorja
4 jajca
500 g skute
1 zavoj vaniljevega pudinga v prahu
250 ml smetane za kuhanje
250 g jagod
1 zavoj sladkorja za želiranje brez kuhanja
200 g kisle smetane
1 vaniljin sladkor

Priprava:

1. Zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Dodamo 100 g margarine, 50 g sladkorja in eno jajce ter vse zgnetemo v gladko testo.

2. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj položimo testo. Pekač damo na hladno.

3. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Preostalo margarino segrejemo. Prilijemo jo k skuti, dodamo sladkor in puding v prahu ter vse kremasto stepemo. Počasi vmešamo še tri jajca in smetano za kuhanje.

4. Testo vlijemo v pekač in pečemo 15 minut. Potem znižamo temperaturo na 120 stopinj in pečemo še 45 minut. Nazadnje pečico ugasnemo, pekač pa pustimo notri še eno uro. Po eni uri odpremo vrata pečice in počakamo še 15 minut, preden torto vzamemo ven.

5. Jagode očistimo in razpolovimo. Skupaj z želirnim sladkorjem jih minuto miksamo z električnim mešalnikom. Kašo postavimo na hladno.

6. Kislo smetano zmešamo z vaniljinim sladkorjem in zlijemo na torto. Jagodno kašo vlijemo v dresirno vrečko in odmerimo nekaj kupčkov na torto. Z zobotrebcem oblikujemo srčke.

7. Torto za vsaj dve uri postavimo na hladno.

Preberite tudi: Tako pripravljena jetra so prava poslastica! Kliknite TUKAJ!