atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Rižota z grahom, pršutom in mocarelo

Maja Poljšak, Maja, 07.10.2017 15:00:00

Klasična jed, vendar skuhana malo drugače.

Delite na:
Rižota z grahom, pršutom in mocarelo

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg svežega graha (300 g zamrznjenega)
  • 240 g italijanskega riža za rižote
  • 60 g na drobno zrezanega pršuta (ali pancete)
  • 1 na drobno zrezan manjši por
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 kroglica mocarele (125 g)
  • 30 g nastrganega parmezana
  • 60 g masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 l čiste zelenjavne juhe
  • sol in poper

Priprava:

  1. Juho segrejemo. V posodi segrejemo olje in stopimo 20 g masla, dodamo na drobno zrezan por, pršut, peteršilj in sveže izluščen ali zamrznjen grah. Premešamo in pokrito dušimo nekaj minut, nato prilijemo zajemalko vroče zelenjavne juhe ter kuhamo 5 minut.
  2. Dodamo riž, solimo in popramo. Na zmernem ognju pokrito kuhamo in postopoma prilivamo vročo juho, da je riž ves čas vlažen. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, primešamo parmezan in preostalo maslo, posodo odstavimo, primešamo še na kockice narezano mocarelo in rižoto pokrito pustimo počivati 3 minute, preden jo postrežemo.