urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. februarja

Liam Gallagher Svet24.si

Pevec trdi, da so mu policisti za kazen zoba ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Kulinarika

Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!

M. S, Maja, 10.02.2018 14:00:32

Pašteta je res prava poslastica. Zakaj ne bi kar sami naredili jetrne paštete, ki bo zagotovo veliko bolj okusna kot tista iz trgovine?

Delite na:
Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!
Revija Maja

Piščančja jetrna pašteta

Sestavine za 8 do 10 oseb:
140 g masla
2 veliki čebuli
3 stroki česna
2 rezini slanine
650 g piščančjih jeter
1 lovorov list
1/2 žličke suhega timijana
sol, poper
2 žlici konjaka

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jetra in slanino narežemo na koščke (2 cm).

2. V ponvi segrejemo maslo, na njem pražimo čebulo in česen, dodamo slanino in med mešanjem pražimo od 3 do 4 minute.

3. Dodamo jetra, lovorov list in timijan in pražimo naprej.

4. Mešanico stresemo v mešalnik, lovorov list odstranimo in zmiksamo v pašteto. Solimo, popramo, izboljšamo s konjakom in še enkrat zmiksamo.

5. Z žlico naložimo pašteto v osem steklenih kozarčkov. Kozarčke zapremo. V hladilniku hranimo vsaj eno uro, preden pašteto postrežemo.

Majin nasvet

Pašteto hranimo v hladilniku in pojemo v tednu dni.