testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!

M. S, Maja, 10.02.2018 14:00:32

Pašteta je res prava poslastica. Zakaj ne bi kar sami naredili jetrne paštete, ki bo zagotovo veliko bolj okusna kot tista iz trgovine?

Delite na:
Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!
Revija Maja

Piščančja jetrna pašteta

Sestavine za 8 do 10 oseb:
140 g masla
2 veliki čebuli
3 stroki česna
2 rezini slanine
650 g piščančjih jeter
1 lovorov list
1/2 žličke suhega timijana
sol, poper
2 žlici konjaka

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jetra in slanino narežemo na koščke (2 cm).

2. V ponvi segrejemo maslo, na njem pražimo čebulo in česen, dodamo slanino in med mešanjem pražimo od 3 do 4 minute.

3. Dodamo jetra, lovorov list in timijan in pražimo naprej.

4. Mešanico stresemo v mešalnik, lovorov list odstranimo in zmiksamo v pašteto. Solimo, popramo, izboljšamo s konjakom in še enkrat zmiksamo.

5. Z žlico naložimo pašteto v osem steklenih kozarčkov. Kozarčke zapremo. V hladilniku hranimo vsaj eno uro, preden pašteto postrežemo.

Majin nasvet

Pašteto hranimo v hladilniku in pojemo v tednu dni.