Lara Komar (43) Odkrito.si

Bo Lara Komar zapustila Trst?

wc papir Svet24.si

Osumljenec noče iti na stran že 32 dni, še en ...

Natalija Verboten – Aktual Svet24.si

Natalija Verboten se je vrnila! Kaj je najbolj ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

Severina Njena.si

Srečen dan za Severino!

Kulinarika

Piščančje krače z olivami

Zvonka Labernik, Ženska, 20.10.2017 15:00:00

Pečenemu piščancu dajo olive in rožmarin poseben, mediteranski priokus.

Delite na:
Piščančje krače z olivami

Ker bomo piščančje krače pekli v pečici, se bo meso tudi ob kosti dobro prepeklo. Da bo jed res okusna, uporabimo ekstra deviško olivno olje.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 8 velikih piščančjih krač,
  • 1 žlička soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • ½ žličke zmlete kumine,
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja,
  • 2 žlici gorčice,
  • 3 strti stroki česna,
  • 1 na četrtine razrezana rdeča čebula,
  • 1 vejica rožmarina,
  • 100 ml suhega belega vina,
  • 200 ml kokošje juhe,
  • 150 g odcejenih vloženih zelenih oliv.

Priprava:

  1. Piščančje krače natremo s soljo, poprom in kumino. Posebej zmešamo 2 žlici olivnega olja, gorčico in strti česen. Z mešanico premažemo krače in jih za 1 uro postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in pekača namastimo s preostalim oljem. Vanj naložimo krače, dodamo čebulo in rožmarin, zalijemo z vinom in polovico juhe ter pečemo 25 minut.
  3. Nato piščančje krače obrnemo, prilijemo preostalo juho, dodamo olive in pečemo še 15 minut.