Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Tako pripravljena jetra so prava poslastica!

M. S., Maja, 15.02.2018 11:01:11

Jetra spadajo med drobovino, zato mnogi nad njimi vihajo nosove. A gurmani vedo, da so prava poslastica, ki se odlično ujame s sadjem.

Delite na:
Tako pripravljena jetra so prava poslastica!
Maja

Piščančja jetra z grozdjem

Sestavine za 2 osebi:
300 g piščančjih jeter
2 šalotki
100 g belih grozdnih jagod brez pešk
100 g češnjevega paradižnika
8-10 žajbljevih listov
1-2 žlici masla
sol, poper
100 ml konjaka
polenta

Priprava:

1. Jetrom odstranimo kožo in maščobo. Splaknemo jih z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na koščke.

2. Šalotki olupimo in sesekljamo. Grozdne jagode in češnjev paradižnik splaknemo z mrzlo vodo in po potrebi razpolovimo.

3. V ponvi segrejemo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbelj. Odložimo ga na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.

4. V ponvi 5 minut pražimo tudi jetra, vmes premešamo. Solimo, popramo. Odstranimo iz ponve.

5. V ponev stresemo šalotko, pražimo, zalijemo z vinom, kuhljamo nekaj minut, dodamo grozdje in paradižnik. Solimo, popramo, nazadnje dodamo še jetra. Potresemo z žajbljem. Ponudimo s polento.

Majin nasvet

Jetra pražimo na visoki temperaturi kratek čas, da hitro zakrknejo in ostanejo mehka. Solimo jih po praženju.

Preberite tudi: Čokoladni grehi. Kliknite TUKAJ!