Kulinarika

Pesin pesto namesto paradižnikove omake

M. O. Ž., 19.11.2017 16:01:24

Pesto navadno pripravljamo iz pinjol, parmezana, olivnega olja in sveže bazilike. Tisti, ki radi preskušate nove okuse, pa boste navdušeni nad receptom, ki za glavno sestavino pesta narekuje rdečo peso. Postrežemo ga lahko k špagetom, namesto paradižnikove omake.

Delite na:
Pesin pesto namesto paradižnikove omake
Revija Maja

Pesin pesto

Sestavine za 4 osebe:
250 g kuhane rdeče pese (lahko kupimo vakuumsko pakirano)
20 g mandljev brez kože
50 ml olivnega olja
1 žlička praženega sezama
20 g nastrganega parmezana
1 bio limeta
timijan in majaron
sol, poper

Priprava:
1. Rdečo peso, mandlje, olje in parmezan ukašimo. Dodamo sesekljana zelišča.
2. Limeti nastrgamo lupino in iztisnemo sok in oboje dodamo pestu. Solimo, popramo.