Kulinarika

Pečenjak s korenčkom, bučko, koromačem in paradižnikom

Zvonka Labernik, Ženska, 25.10.2017 15:00:00

Za krepko in zdravo večerjo specimo pečenjak z zelenjavo, jajci in sirom.

Delite na:
Pečenjak s korenčkom, bučko, koromačem in paradižnikom

Priprava te jedi je preprosta, pa tudi časa nam ne bo vzela preveč, zato bo kot nalašč za večerjo. Za pripravo lahko uporabimo tudi druge vrste zelenjave.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 drobno sesekljana šalotka,
  • 2 strta stroka česna,
  • 3 nastrgani korenčki,
  • 2 majhni nastrgani bučki,
  • 1 drobno narezan manjši gomolj koromača,
  • 2 sesekljana paradižnika,
  • 6 jajc,
  • 150 g nastrganega sira,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • 1 žlica sesekljanih listkov koromača,
  • 3 sesekljani listki bazilike,
  • maščoba za namastitev ponve.

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo nepregorno ponev ali okrogel pekač.
  2. Na maslu popečemo šalotko in česen. Dodamo korenček, bučke, koromač in paradižnik ter zelenjavo pražimo 5 minut. Preložimo jo v skledo in ohladimo.
  3. Posebej razžvrkljamo jajca, primešamo sir ter solimo in popramo. Jajčno zmes zlijemo na ohlajeno zelenjavo. Dodamo sesekljane listke koromača in bazilike ter dobro premešamo.
  4. Zmes naložimo v pripravljen pekač, poravnamo jo z žlico in v segreti pečici pečemo 15 minut.
  5. Ko je pečenjak gotov, še vročega razrežemo na kose in takoj ponudimo.