Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Palačinke s šunko in sirom

M. S., Maja, 06.03.2018 11:01:25

Palačinke so imenitna jed, ki tekne otrokom in odraslim. Da jih ne bomo vedno mazali z marmelado ali čokolado, torej stregli sladke, jih lahko pripravimo tudi kot odlično slano jed. S solato ali juho bodo del popolnega kosila.

Delite na:
Palačinke s šunko in sirom
Revija Maja

Sestavine za 8 palačink:
300 ml mleka 
1 jajce 
1 žlica olja 
100 g moke 
3 žlice majoneze 
2 žlički grobozrnate gorčice 
8 rezin kuhane šunke 
380 g lahke gaude v rezinah 
20 g masla

Priprava:

1. Stepemo mleko, jajce in olje. V skledo stresemo moko in vanjo počasi prilijemo mlečno zmes. Stepemo do gladkega.

2. V ponvi segrejemo košček masla in spečemo palačinko. Ponovimo še sedemkrat.

3. Za premaz zmešamo majonezo in gorčico. S tem namažemo vsako palačinko ter jo obložimo z rezino šunke in dvema rezinama sira. Zvijemo v zvitke in jih položimo v plitek pekač.

4. Ko so vse palačinke v pekaču, jih premažemo s stopljenim maslom in položimo v pečico z vklopljeno funkcijo žar za približno 5 minut. V tem času se bo sir stopil in palačinke zlato rjavo hrustljavo zapekle.

5. Palačinke postrežemo z zeleno solato in dodatno merico gorčice z zelenjavo.

Majin nasvet
Palačinke lahko premažemo tudi s kislo smetano in potresemo z mladimi špinačnimi listi, obložimo pa s šunko in sirom ter zložimo v torto. Torto prav tako pogrejemo v pečici (5 minut na 75 stopinjah) in potem narežemo na šest kosov. Pojemo z zelenjavno kremno juho.

Preberite tudi: Pred službo: zmešanček z ohrovtom in jagodami. Kliknite TUKAJ!