Kulinarika

Nekaj posebnega: Mesna enolončnica s suhim sadjem

M. O. Ž., 25.12.2017 11:01:48

Danes svoje bližnje presenetite s prav posebno enolončnico!

Delite na:
Nekaj posebnega: Mesna enolončnica s suhim sadjem
Revija Maja

Mesna enolončnica s suhim sadjem in orehi

Sestavine za 6 oseb:
800 g svinjine
2 žlici moke
3 žlice olja
1 čebula
3 stebla zelene
2 stroka česna
1 žlička cimeta
1 žlička karija
2 žlici osmukanih timijanovih listkov
100 g suhih datljev
100 g suhih marelic
1 pomaranča
500 ml suhega belega vina
25 g orehovih jedrc
sesekljan peteršilj

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Meso narežemo na koščke in jih potresemo z moko. Popražimo jih na vročem olju.

2. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Zeleno na drobno zrežemo, prav tako datlje in marelice.

3. Na olju v loncu popražimo čebulo, zeleno, česen in mešamo 4 minute. Dodamo še začimbe in naprej pražimo. Nazadnje vmešamo timijan, datlje, marelice, zalijemo s pomarančnim sokom in vinom. Solimo, popramo.

4. Dodamo še meso in postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, za dve uri. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe.

5. Na koncu enolončnico potresemo z orehi in peteršiljem ter ponudimo.

Preberite tudi: Naj bo tudi miza praznično okrašena. Kliknite TUKAJ!