favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Nekaj novega: mesna pita

M. O. Ž., 20.02.2018 11:01:30

Bi preizkusili nekaj novega? Pripravite slastno mesno pito po našem receptu in ne bo vam žal.

Delite na:
Nekaj novega: mesna pita
Revija Maja

Mesna pita

Sestavine za 8 oseb:
200 g moke
100 g slanega masla
1 jajce
sol, poper
1 buča hokaido (400 g)
400 g pora
4 žlice olja
300 g mešanega mletega mesa
mleta rdeča paprika
150 g topljenega sira
2 žlici mleka
4 vejice timijana

Priprava:

1. Moko, maslo, jajce in pol žličke soli zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v folijo in za pol ure postavimo na hladno.

2. Buči odstranimo semena in meso narežemo na rezine (debele do 1 cm). Por očistimo in narežemo na koleščke. Segrejemo dve žlici olja in najprej 5 minut pražimo bučne rezine, potem jih vzamemo iz ponve, dodamo žlico olja in pražimo por od 3 do 5 minut. Stresemo ga na krožnik.

3. V ponvi segrejemo še žlico olja in vanjo stresemo meso. Pražimo ga 5 minut, solimo, popramo. Praženo meso stresemo k poru in dodamo še buče, solimo, popramo, potresemo z mleto papriko. Sir do gladkega zmešamo z mlekom.

4. Timijan osmukamo in lističe sesekljamo. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v obliko ovala, 3 mm na tanko. Položimo ga na papir za peko. Nanj razporedimo mesni nadev in sir. Rob (4 cm) pustimo brez nadeva. Potresemo s timijanom in robove testa zavihnemo proti sredini.

5. Pito prestavimo v pekač, skupaj s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, od 30 do 40 minut.

Preberite tudi: Grenivka v slanih in sladkih jedeh. Kliknite TUKAJ!