sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naj zadiši po praznikih s slastnimi čokoladnimi kapicami!

M. O. Ž., 15.12.2017 12:01:59

Le še nekaj dni je časa, da zberemo najboljše recepte, kupimo sestavine zanje in zavihamo rokave za pripravo vseh prazničnih dobrot. Tokrat pečemo čokoladne kapice!

Delite na:
Naj zadiši po praznikih s slastnimi čokoladnimi kapicami!
Revija Maja

Čokoladne kapice (50 minut)

Sestavine za 75 piškotov:

Za čokoladno testo:
250 g moke
65 g sladkorja v prahu
10 g grenkega kakava
¼ žličke soli
½ žličke vaniljeve esence
150 g masla
1 rumenjak
1 žlica mleka

Za nadev:
3 beljaki
280 g sladkorja
30 g grenkega kakava
35 g koruznega škroba
2 vrečki temne čokoladne glazure
10 g instantne kave v prahu

Priprava:
1. Za testo v skledo presejemo moko, sladkor v prahu in kakav, dodamo sol in vaniljo.

2. Hladno maslo narežemo na koščke in dodamo moki. Zgnetemo s prsti, dodamo rumenjak in mleko. Zgnetemo v gladko testo.

3. Zavijemo ga v folijo in za pol ure postavimo na hladno. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

4. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini 5 mm na tanko. Izrežemo kroge s premerom 3,5 cm in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

5. Beljake in sladkor zmešamo v skledi, ki jo potem segrevamo nad parno kopeljo. Med mešanjem segrevamo na 50 stopinj, potem pa z električnim mešalnikom stepemo v sneg.

6. Na sneg presejemo kakav in škrob in z lopatko previdno in na hitro vmešamo v sneg. Maso nadevamo v dresirno vrečko in na vsak testeni krog odmerimo kupček.

7. Pečemo 20 minut, a po 15 minutah odpremo vrata pečice in zataknemo kuhalnico, da se 5 minut piškoti pečejo na »prepihu«.

8. Čokoladno glazuro segrejemo in vanjo potopimo vrhnje dele piškotov. Potresemo s kavo in po želji okrasimo z bisernimi kroglicami.

Majin nasvet

Kakav previdno vmešamo v sneg in ne mešamo preveč intenzivno in predolgo, da se nam sneg ne bo sesedel, nadev pa postal tekoč in ga ne bomo mogli nabrizgati na testo.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z novinarko in fotografinjo Mankico Kranjec. Kliknite TUKAJ!