Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Lososov file s kokosovo špinačo

Maja Poljšak, Maja, 06.10.2017 15:00:00

Zanimiva jed, ki bo poživila vašo kuhinjo.

Delite na:
Lososov file s kokosovo špinačo

Sestavine za 4 osebe:

  • 750 g sveže ali zamrznjene špinače v listih
  • 200 g dolgozrnatega riža basmati
  • 4 rezine lososovega fileja brez kože (po 150 g)
  • sol in sveže mleti poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 manjša sesekljana bela čebula
  • 2 pretlačena stroka česna
  • 1 na drobno zrezan rdeč čili
  • 200 ml kokosovega mleka
  • sok 1 limone
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 50 g nasekljanih nesoljenih pistacij
  • 40 g masla
  • 4 vršički koprca

Priprava:

  1. Špinačo na hitro blanširamo ali odmrznemo. Riž skuhamo v osoljeni vodi. Rezine lososa solimo in popramo.
  2. V ponvi na dveh žlicah olivnega olja popražimo čebulo, da postekleni. Dodamo pretlačen česen in čili, premešamo in še malo popražimo, nato prilijemo kokosovo mleko in limonin sok ter kuhamo 4 minute. Nazadnje dodamo odcejeno špinačo, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreščkom, premešamo in na blagem ognju dušimo, da tekočina povre.
  3. V drugi ponvi na olju rezine lososa na vsaki strani pečemo 4 minute. Nazadnje kuhan riž, špinačo in rezine lososa razdelimo na krožnike, okrasimo z vršički koprca in postrežemo.