GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Lazanja z bučkami in rdečo lečo

Maja Poljšak, Maja, 10.10.2017 15:00:00

Primerno za nedeljsko kosilo.

Delite na:
Lazanja z bučkami in rdečo lečo

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 listov testa za lazanjo
  • 1 zelena bučka (200 g)
  • 1 čebula
  • 200 g korenja
  • 500 g nasekljanega paradižnika (iz pločevinke)
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • sol in poper
  • 1 ščep origana
  • 125 g rdeče leče
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička majarona
  • 200 ml bešamelne omake (gotov izdelek)
  • 125 g kisle smetane
  • 70 g naribanega sira

Priprava:

  1. Čebulo in korenje olupimo ter sesekljamo in ju na dveh žlicah olja popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo nasekljan paradižnik, paradižnikov koncentrat in rdečo lečo, solimo in popramo, dodamo še origano, prilijemo 250 ml vroče vode ter kuhamo 8 minut.
  2. Bučko očistimo in po dolžini narežemo na tanke rezine. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V primerno velik pekač nalijemo polovico bešamelne omake in nanjo položimo 4 liste testa.
  3. Testo prekrijemo s polovico rezin bučke ter s polovico omake iz leče in paradižnika. Na to zložimo preostale 4 liste testa, bešamelno omako, rezine bučke ter omako iz leče in paradižnika. Nazadnje vse prelijemo s kislo smetano, ki smo jo zmešali z naribanim sirom, in pečemo 35 minut.