urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. februarja

Liam Gallagher Svet24.si

Pevec trdi, da so mu policisti za kazen zoba ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Kulinarika

Klasika po novem: gobova juha s špinačo in zakuho

M. S., Maja, 08.02.2018 16:01:10

Začnimo drugi mesec v letu z lahkimi jedmi, ki nam bodo pomagale, da se čim prej vrnemo na staro težo. Danes pripravljamo gobovo juho s špinačo.

Delite na:
Klasika po novem: gobova juha s špinačo in zakuho

Gobova juha s špinačo in zakuho

Sestavine za 4 osebe:
1 strok česna
800 ml čiste juhe
1 zvezdasti janež
20 g suhih jurčkov
500 g mešanih gob
150 g špinače
100 g jušnih testenin
8 žlic olja
sol, poper

Priprava:

1. Česen olupimo in razpolovimo. Juho zavremo s česnom in zvezdastim janežem, dodamo suhe jurčke in minuto kuhljamo. Juho odstavimo z ognja.

2. Gobe očistimo in narežemo na grižljaje. Špinačo splaknemo z mrzlo vodo.

3. Jušno zakuho skuhamo posebej v slani vodi, odcedimo, zmešamo z žličko olja.

4. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo gobe. Solimo, popramo.

5. Juho precedimo, solimo, dodamo špinačo in zakuho, zavremo, dodamo še gobe in pokapljamo z oljem.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!