stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Hrustljavi spomladanski zvitki

Revija Maja, 04.03.2018 11:01:29

Spomladanski zvitki veljajo za klasiko azijskih kuhinj, ponavadi pa jih v restavracijah strežejo kot predjed. Seveda pa zvitke lahko pripravimo tudi sami. Različic zvitkov in pomak je sicer veliko, eno od njih pa najdete tudi v spodnjem receptu.

Delite na:
Hrustljavi spomladanski zvitki
Revija Maja

Hrustljavi spomladanski zvitki

Listnato testo
40 min

Sestavine za 14 mini zvitkov:
125 g instantnih riževih rezancev
22 velikih kozic
50 g masla
100 g zelja
1 korenček
1 šopek koriandra
2 žlici arašidov
300 g razvaljanega listnatega testa
4 žlice olja

Za pomako:
1 žlička ingverjeve paste
1 žlica ribje omake
2 žlici sladke čilijeve omake
1 limeta (sok)

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Po navodilih na embalaži skuhamo rezance. Kozice popražimo na maslu, jim odstranimo lupino in ohlajene po dolgem prerežemo. Zelje na drobno naribamo, korenje ostrgamo in prav tako naribamo. Koriander osmukamo. Arašide popražimo v ponvi brez maščobe in jih potem na grobo sesekljamo.

2. V skledi pripravimo vse sestavine za nadev - rezance, zelje, korenje, koriander, arašide.

3. Testo razgrnemo in narežemo na 14 manjših pravokotnikov. Vsak kos namažemo z oljem. Po dolžini krajše stranice testa položimo nekaj listkov koriandra in tri polovice kozic. Obložimo z rezanci, korenjem, zeljem, potresemo z arašidi. Zvijemo v zvitke. Premažemo z oljem in položimo na pekač. Naredimo še 13 zvitkov.

4. Zvitke pečemo 20 minut. Medtem zmešamo vse sestavine za pomako, ki jo postrežemo z vročimi ali hladnimi zvitki.

Preberite tudi: Sladki polžki namesto potice. Kliknite TUKAJ!