Kulinarika

Hitro spečemo, hitro pojemo

M. O. Ž., 26.11.2017 12:01:14

Kadar nimamo ne volje ne časa za pripravo zahtevnejših sladic, si lahko sladko peko poenostavimo s kolači iz pekača. Zamešamo testo, ga obložimo z nadevom in spečemo. Kolač narežemo in uživamo v slastnih kockah.

Delite na:
Hitro spečemo, hitro pojemo
Revija Maja

Majin nasvet

Papir za peko je odkritje, ki se mu ne bi odpovedala nobena gospodinja. Na voljo je tudi iz silikona, za večkratno uporabo, ali v roli in odrezanih polah papirja. Če ga nimamo doma, seveda lahko pekač namažemo z maščobo in potresemo z drobtinami, a še vedno je nevarnost, da se nam bo sladica prijela.

80 minut
450 kalorij

Čokoladni rjavčki z orehi
Sestavine:
200 g orehovih jedrc
400 g temne čokolade (70 % kakava)
250 g masla
175 g moke
sol
1 žlička pecilnega praška
4 jajca
200 g sladkorja
1 strok vanilje
2 žlici sladkorja v prahu

Priprava:
1. Orehova jedrca v mešalniku grobo sesekljamo. Dno pekača (velikosti 30 x 20 cm) obložimo s papirjem za peko. Čokolado narežemo na koščke in jo z maslom nad parno kopeljo stopimo. Počakamo, da se nekoliko ohladi.
2. Moko presejemo in zmešamo z dvema ščepcema soli in pecilnim praškom.
3. Jajca in sladkor 8 minut kremasto stepamo. Dodamo sredico vaniljinega stroka in počasi prilivamo čokolado. Dodamo tudi moko in orehe.
4. Testo vlijemo v pekač in pečemo pol ure na 180 stopinjah. Počakamo, da se ohladi, nato ga narežemo na kocke in potresemo s sladkorjem v prahu.