Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Gurmanske zgodbe iz gozda: Po gobah diši!

Janja Grativa, 21.11.2017 13:01:33

Jurčki v gobovi rižoti.

Delite na:
Gurmanske zgodbe iz gozda: Po gobah diši!
Revija Maja

Vegi, manj kalorij
Porcija vsebuje:
419 kcal
10 g B
16 g M
50 g OH

Gobova rižota
Sestavine za 4 osebe:
10 g posušenih jurčkov
2 šalotki
2 žlici olivnega olja
250 g riža za rižote
150 ml suhega belega vina
1 zelenjavna jušna kocka
250 g mešanih svežih gob
Beli poper
25 g masla
30 g nastrganega parmezana
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:
1. Suhe jurčke namočimo v mrzli vodi. Šalotko olupimo in sesekljamo. Jurčke odcedimo in sesekljamo. Dušimo jih na žlici olja. Po dveh minutah dodamo riž in minuto dušimo.
2. Zalijemo z vinom in zavremo. Jušno kocko razpustimo v 750 ml vrele vode. Rižoto kuhljamo 20 minut, ves čas mešamo in zalivamo z juho.
3. Gobe očistimo in narežemo na kocke. Popražimo jih na preostalem olju in popramo.
4. V rižoto vmešamo maslo in parmezan. Odstavimo z ognja, popramo in počakamo 2 minuti. Potem vmešamo gobe in potresemo s peteršiljem.