komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Umrl je Pee-wee …

kš, 01.08.2023 10:50:57

Delite na:
Umrl je Pee-wee …
Paul Reubens Profimedia

Po dolgem boju z rakom je umrl ameriški igralec Paul Reubens, star 70 let. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je zaslovel kot sarkastični, dobrodušni in otročji Pee-wee Herman. Njegov rdeči metuljček, značilen smeh in slogan "Vem, da si, a kaj sem jaz?" so ga spremljali vso kariero.

paul-reubens
Paul Reubens
Profimedia

Paul Reubens (Rubenfeld), se je rodil 27. avgusta 1952 v Peekskillu v New Yorku. Njegova kariera se je začela v 70. letih, ko je deloval kot igralec in komik na lokalnih odrih in klubih. Njegov najbolj prepoznaven lik, Pee-wee Herman, je bil sprva del njegove stand-up komedije. Lik je kmalu pridobil veliko priljubljenost, kar je pripeljalo do televizijske oddaje "Pee-wee's Playhouse", ki se je predvajala med letoma 1986 in 1991, in filmov, kot je "Pee-wee's Big Adventure" (1985).

Izrazit smisel za humor

Reubens je bil izjemno nadarjen umetnik, ki je dokazoval svojo prilagodljivost na več področjih uprizoritvenih umetnosti. Bil je diplomant ugledne šole za uprizoritvene umetnosti, California Institute of the Arts, kjer je pridobil dragocene izkušnje in znanje, ki so mu kasneje koristile v njegovi karieri. Prav tako je imel značilno osebnost in izrazit smisel za humor, ki sta ga ločila od mnogih drugih v industriji.

Kot igralec je bil Paul Reubens znan po svoji natančnosti in posvečenosti likom, ki jih je upodabljal. Pogosto je skrbno raziskoval svoje like, kar je privedlo do izjemnih predstav.

Žal nas je igralec zapustil, njegova zapuščina pa ostaja močna. Svojo kariero je zaznamoval z unikatno kreativnostjo, humorjem in predanostjo umetnosti. Njegov vpliv na komedijo in pop kulturo je neizmeren.

Preden se je posvetil igri, je Reubens sodeloval z različnimi rock skupinami, kar poudarja njegovo v
Paul Reubens
Profimedia

Bil je tudi soavtor večine epizod svoje televizijske serije
Paul Reubens
Profimedia

Paul Reubens - Njegov najbolj znan lik Pee wee
Paul Reubens
Profimedia

Pet manj znanih dejstev o Paulu Reubensu:

1. Glasbeni začetki: Preden se je posvetil igri, je Reubens sodeloval z različnimi rock skupinami. Med drugim je bil del skupine "The Pee-wee Herman Show", ki je igrala na glasbenih dogodkih v Los Angelesu.

2. Glasbeni talent: Reubens je posodil svoj glas za več animiranih serij in filmov, vključno z liki v "The Nightmare Before Christmas" (1993) in "Avatar: The Last Airbender" (2005).

3. Delo kot pisatelj: Reubens je soavtor večine epizod svoje televizijske serije "Pee-wee's Playhouse", za katero je tudi pridobil več nagrad Emmy.

4. Zasebno življenje: Reubens je bil zelo zasebna oseba in večinoma uspešno ohranjal svoje zasebno življenje daleč od medijev.

5. Ljubezen do letalstva: Reubens je bil velik ljubitelj letalstva. Njegov oče, Milton Rubenfeld, je bil eden izmed prvotnih pilotov v Izraelski vojni za neodvisnost in je bil pilot borbenega letala v Drugi svetovni vojni.

Kljub svoji slavi in uspehu v Hollywoodu je Reubens ohranjal zasebno življenje daleč od medijev, kar
Paul Reubens
Profimedia