Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
Parlament kot lovišče spolnih nadlegovalcev

Parlament kot lovišče spolnih nadlegovalcev

Brane Kastelic, Zvezde, 15.11.2017 13:31:33

Poznate in uporabljate aplikacijo za pošiljanje sporočil in brezplačne telefonske pogovore WhatsApp, ki jo je leta 2014 za trinajst milijard evrov kupil Facebook, da ne bi postala njegova tekmica?

Delite na:
Jaz jo uporabljam precej. Tudi kot član več skupin za izmenjavo sporočil. Najpomembnejša je zame družinska, na kateri se dnevno obveščamo o marsičem (kaj se dogaja v službah, kdaj kdo pride domov, kdo bo večerjal doma in kdo ne, kdo kuha, kaj je za večerjo – ja, veliko je sporočil o večerji, edinem času, ko smo velikokrat vsi skupaj ...), si sporočamo marsikaj (opozorimo drug drugega na, na primer, dober članek v časopisu ali kaj drugega koristnega, na primer ugodne nakupe), objavljamo zanimive fotografije (posebno kadar potujemo in smo na poti, pa tudi sicer), obnavljamo spomine (tudi s fotkami) in tako naprej. 
Prav skupina WhatsApp je postala vir potencialno največjega seks škandala v britanski politiki. Skupino žensk, ki delajo v westminstrski parlamentarni palači, od asistentk do tajnic, sta seks škandal hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina in tviterska kampanja žrtev spolnih nadlegovalcev »MeeToo« (Jaz tudi) spodbudila, da so začele WhatsApp uporabljati za medsebojno obveščanje oziroma opozarjanje na spolne nadlegovalce med ministri, državnimi sekretarji, poslanci in lordi. Opozorila so namenjena tudi novinkam. V tej izmenjavi trdijo, da vedo za poslance in lorde, ki so spolno občevali v svojih uradih. Navajajo tudi imena blizu štiridesetih konservativnih poslancev, ki so znani po spolnem nadlegovanju različnih vrst, omenjajo pa tudi konkretne primere nadlegovanja, kot so zahteve po seksu in razmerjih. Vpliven poslanec je svojo tajnico ne ravno domiselno prepričeval, da bi seksala z njim, ko ji je rekel, »pridi bližje in začuti dolžino mojega kurca«. Za dva poslanca članice WhatsApp skupine trdijo, da redno »uporabljata storitve prostitutk«. Omenjajo tudi video, na katerem na poslanca urinirajo trije moški, ker ima to rad. O nekem drugem poslancu trdijo, da ima rad spolne odnose z moškimi, ki uporabljajo ženske parfume. Omenjena je tudi zelo znana poročena poslanka, o kateri trdijo, da ima seks afere z mladimi moškimi, ki delajo v parlamentu. Navajajo tudi imena, ki pa so za zdaj pri objavi v medijih počrnjena. 
Vrsta »šlatalskih« poslancev naj bi težko držala roke pri sebi posebno v dvigalih in taksijih. In na zabavah. Najpogostejša tarča poslanskih rok so ženske zadnjice in prsi. Posebej omenjajo poslanca, ki je stalno pijan in se zelo neprimerno vede do žensk. Ena od tajnic je napisala, da se ji je poslanec, za katerega je delala, v pisarni približal od zadaj in jo »zagrabil za mednožje«. Nekdanja asistentka nekega drugega poslanca trdi, da ji je v pijačo dal posiljevalsko drogo ... 
Od šestih omenjenih ministrov je eden, obrambni minister Michael Fallon, že odstopil zaradi, kot je dejal, »neprimernega vedenja v preteklosti«. Proti dvema članoma vlade so sprožili interno preiskavo. Eden od njiju je svoji tajnici rekel »Sugar Tits« (Sladkorni joški) in jo poslal v nakup dveh vibratorjev. Eden naj bi bil za ženo, drugi za eno izmed uslužbenk ... Saj ne vem, kaj naj si mislim ob tem katalogu spolnih nadlegovalcev med politiki. To, da (pre)številni izvoljenci ljudstva – poslanci – mislijo samo na svojo rit, mi je jasno že dolgo. Vse kaže, da je ritim treba dodati še spolovila.