komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Natalija Bratkovič: »V mojih očeh nam je uspelo Kmetijo narediti kultno«

A.M., 26.06.2023 21:30:01

Voditeljica najbolj gledanega televizijskega šova!

Delite na:
Natalija Bratkovič: »V mojih očeh nam je uspelo Kmetijo narediti kultno«
Nisem človek, ki bi negativno energijo zadrževal v sebi, ne vlečem zamere, ne »pasem mule«. POP TV

Prijave za jubilejno deseto sezono šova Kmetija, ki ga bomo spremljali na POP TV, so odprte. Vsi tisti, ki bi se radi podali na novo in nepozabno pustolovščino, ki vam lahko na koncu prinese celo 50.000 evrov, toliko namreč znaša nagrada za zmagovalca, ste dobrodošli, da se prijavite! Ustvarjalci desete Kmetije ob tem obljubljajo, da bo nova sezona še bolj posebna in obletnici primerna. Vse skupaj pa bo tudi tokrat povezovala Natalija Bratkovič, ki se je za vas, dragi bralci, še kako razgovorila, tudi o zakulisju snemanja!

Natalija, kje smo vas ujeli tik pred pričetkom vročega poletja?

Trenutno sem na več koncih, saj se je zaradi operacije noge v šestih tednih mirovanja nabralo kar nekaj stvari. Počasi zaključujem delo na radiu Slovenske gorice, se poslavljam od treningov v Radgonskem kickboxing klubu in se že pripravljam na skorajšnjo selitev na Dolenjsko. Vmes bom z Dejanom in Snowom (kuža husky) en teden preživela na morju in potepanju po Sloveniji, v začetku julija pa »ne obstajam« več – s slednjim mislim predvsem to, da, ko se priprave na Kmetijo (in seveda samo snemanje) začnejo, sem z vsem, kar sem, osredotočena samo na ta projekt. Za vse ostalo in vse druge sem nedosegljiva.

Torej se počasi vendarle pripravljate na odmevno Kmetijo?

Tako je – moje priprave na snemanja se vsako leto začnejo na podoben način. Najprej fizično (telo pripravljam na malo drugačno življenje, kot ga poznam in živim preostali del leta, ko nisem pred kamerami), potem pa še psihično. Snemanja so zahtevna, četudi je ekipa utečena, jaz pa sem zmeraj rada pripravljena.

V sam šov boste kot voditeljica vpeti šestič. Se ob tem spomnite prve oddaje?

Ja, imam to čast, da jo lahko vodim že šestič zapored, in vsako leto znova se snemanj razveselim, kot da so prvič. Spomnim se čisto vsake Kmetije ... vseh podrobnosti sicer ne, ker se v toliko letih nabere res ogromno stvari, spominov, dogodivščin, ampak ja, se spomnim. Za prve stvari v življenju pa sploh velja, da jih ne pozabiš nikoli, kajne? (smeh) Preden sem začela snemati prvo Kmetijo, sem bila prepričana, da sem v 14 letih dela pred kamero (in v medijih nasploh) doživela že vse, a sem se pošteno motila. Resničnostnega šova pred tem še nikoli nisem vodila, tako da je že samo zato bila moja prva sezona »wow« in popolnoma drugačna od vsega do tedaj doživetega. Ogromno novega sem se naučila, spremenila mnenje o tem, kaj pomeni delati takšen šov, prvič sploh sem delala s tako številno in raznoliko ekipo, nadgradnjo sem doživela tudi v smislu pozornosti gledalcev in gledalk ... ne rečem, da tega prej ni bilo, ampak v tolikšni meri pa res ne. In veseli me, da so gledalci in gledalke »novo« Kmetijo takrat tako super sprejeli in jo, v še večjem številu, spremljajo danes. In to je nagrada za vse, ki jo ustvarjamo. V mojih očeh nam je uspelo Kmetijo narediti kultno.

natalija-bratkovič, kmetija-2023
Nisem človek, ki bi negativno energijo zadrževal v sebi, ne vlečem zamere, ne »pasem mule«.
POP TV

Katera sezona je bila doslej po vašem mnenju najodmevnejša?

Vsaka po svoje. Prva zagotovo zato, ker se je vrnila »domov« - torej na POP TV, s čimer smo jo na neki način postavili na novo. Pa tudi zato, ker jo je začela delati popolnoma nova ekipa, z novo voditeljico vred, pa še ženska je zmagala. Potem smo imeli Kmetijo z mnogimi znanimi obrazi, imeli smo sezono, ko smo Kmetijo spremenili v turistično in je že zato bila odmevna in posebna. Vsaki dve leti se menja lokacija, menjajo se naloge, tudi tekmovalci so vedno bolj pripravljeni in zagreti, izzivi so težji, arena je iz sezone v sezono večja … tako da ne morem izpostaviti ene same, ker je vsaka zase dosegla odlične rezultate (gledanost, odzivnost gledalcev, komentiranje na družbenih omrežjih itd.). Vsaka nova je presegla prejšnjo in resnično komaj čakam, da skupaj z gledalci in tekmovalci doživimo še jubilejno, deseto sezono!

Nam lahko namignete kaj več o tem jubileju?

Letos se bo vse vrtelo okrog jubileja, okrog številke 10. Kaj pripravljamo, vam ne morem in niti ne želim razkriti. Vsako leto je pri meni tako! Tudi moji najbližji ne vedo ničesar, popolnoma ničesar. Če so skrivnosti in podatki kje varni, so pri meni. (smeh)

V šovu je veliko stresa, napetosti in še bi lahko naštevala. Kako pa vi delujete, ko ste pod pritiskom?

Sem človek, ki se v takšnih primerih ustavi, zadiha in gre naprej. Pri meni velja akcija-reakcija. Pritiska sem vajena, ker sem v letih in letih dela večino časa bila »v živo«, pa naj je bila to televizijska oddaja ali radijski mikrofon. Poleg tega imam to srečo, da delam z isto ekipo (tako produkcijsko – Videostroj kot tudi POP TV), kar je zlata vredno, ker se že tako dobro poznamo, da se samo pogledamo in že vemo, kaj in kako. Ne rečem, da ni stresa ali izzivov (ki se pogosto pojavijo zadnji trenutek), vendar je zaradi timskega dela vse preprosteje.

Kaj tekmovalce najbolj preseneti, ko pridejo na pristno slovensko podeželje?

Težko posplošim, ker so si vsi tako zelo različni, da enega preseneti to, kje bo spal, nekoga drugega, kako je videti krava (ker je v živo še nikoli ni videl), tretji je navdušen nad delom, četrti se čudi, koliko je dela na Kmetiji itd. Mislim pa, da so bili do zdaj še vsi presenečeni nad arenami. To je namreč prostor, ki ob vstopu vanj dá vedeti, da gre zares, da ni šale. Tam se namreč največ razkrije (skozi pogovore med tekmovalci in mano) in tam se bori za obstanek, za glavno nagrado in naziv »zmagovalec/zmagovalka Kmetije« … kar pa ni kar tako.

Lani se je Kmetija selila na Dolenjsko, kje pa bo letos?

Tudi letos bo na Dolenjskem, tam, kjer je bila lani. Lokacijo menjavamo na dve leti.

Če v zgodbo dodava še Nado, prideva spet do številke deset, saj bo gospodarica letos v tej vlogi nastopila četrtič. Imam prav?

Ja, očitno se letos vse vrti okrog okroglih obletnic, če seštevamo ali ne. Deseta sezona Kmetije na POP TV, moja šesta in Nadina četrta (skupaj torej deset), zraven pa morava dodati še eno enačbo, in sicer 4 x 10 = 40. Slednje predstavlja moj rojstni dan, ki ga že nekaj let praznujem na setu, z ekipo, in tudi letos bo tako. S tem, da bo nekaj posebnega, saj vstopam v novo desetletje, ki se ga sicer zelo veselim.

Omenili ste 40. rojstni dan ... Ženske pravijo, da v štiridesetih dozorijo. Bi se strinjali?

Ne vem, ker še nisem 40, vem pa, da mi je vsako desetletje doslej prineslo popolnoma različne stvari in spoznanja o sebi. V dvajsetih sem začela kariero in so bile vse moje sile usmerjene v to – začela sem živeti svoje sanje, opravljati sanjski poklic. V tridesetih, ko je kariera že imela svoje tire in potrditev, da sem na pravi poti, sem se posvetila sebi, v fizičnem smislu ... začela pozornost posvečati svojemu telesu, se ga učiti poslušati, ga trenirati, potiskati čez meje, ugotavljati, koliko in kaj zmore. Seveda mi je to obdobje, ki se počasi zaključuje, ogromno prineslo tudi v zasebnem aspektu življenja – začela sem zvezo z Dejanom, se preselila iz mesta na vas, se soočila tudi z izgubami, se zaročila, spoznala ogromno novih ljudi itd. Za naslednje obdobje pa tudi že vem oziroma mi življenje in moj »notranji jaz« nakazujeta, čemu se še moram posvetiti, kaj še moram odkriti o sebi. Ampak vse ob svojem času ... zdaj bom še nekaj mesecev uživala v zadnji trojki. (smeh)

Kako zelo ste se v tem času spremenili, če sploh?

Seveda sem se spremenila, kdo pa se ne? In rekla bi, da tudi precej – tako fizično kot psihično. Če primerjam sebe zdaj z mano pred recimo 15 ali 20 leti, je velika razlika, ampak ne v smislu, da bi rekla: Bila sem takšna, zdaj sem popolnoma drugačna ... bolj v smislu, da sem uspela nadgraditi sebe iz različice 2.0 v 4.0. (smeh)

natalija-bratkovič, kmetija-2023
Kaj pripravljamo vam ne morem in niti ne želim razkriti, pove Natalija Bratkovič.
POP TV

Ko se sprehajava čez vaša leta ... bi se morda sami kdaj vrnili v čase, kot jih doživljajo tekmovalci, torej daleč stran od telefonov, medijev in vsega? Le vi in narava ...

Sama nisem človek, ki bi veliko časa preživljal na telefonu, družbenih omrežjih in podobnem, kar mi marsikdo omeni v smislu, da bi želel še kaj več vpogleda v moje zasebno življenje, kaj počnem, ko nisem na očeh javnosti, kot sem v času snemanj in ko se Kmetija že predvaja po televiziji, ampak takšna sem. Živim za sebe, svoje bližnje in za delo – torej, ko delam, delam, ko ne delam, si čas prilagodim in ga izkoristim tako, kot meni najbolj ustreza. In najbolj mi ustreza biti aktivna, biti v naravi. Narava mi ogromno pomeni, v jeseni svojega življenja bi celo živela popolnoma odrezano od sveta, kot ga poznamo, nekje na obrobju, po možnosti sredi gozda, v majhni leseni hiški.

Kaj vas sicer notranje umiri?

Jaz oziroma to, da prisluhnem sebi, kaj v določeni situaciji (ko sem nemirna, pod stresom, žalostna, skratka, ko se soočam z negativnimi čustvi) potrebujem. Enkrat je to naporen trening, drugič je to sprehod s Snowom, tretjič objem Dejana, četrtič to, da se umaknem od vseh in vsega, se pogovorim s sabo in je to to. Nisem človek, ki bi negativno energijo zadrževal v sebi, ne vlečem zamere, ne »pasem mule«. Spogledujem se tudi z drugačnimi pristopi ampak, kot rečeno, to znanje in spoznavanje bo prineslo novo desetletje. Čutim.

Preden končava, ne moreva mimo nagrade 50.000 evrov. Kako bi jo porabili vi, če bi jo prejeli?

Uh, nikoli nisem razmišljala o tem. Toliko denarja marsikomu pomeni vsaj toliko razlogov in idej za zapravljanje, ampak glede na to, da sama živim skromno življenje in mi materialne stvari ne pomenijo veliko, bi svojim bližnjim izpolnila kakšno željo, preostanek pa »dala na stran« za prej omenjeno hiško sredi gozda. Aja, pa gotovo bi si izpolnila eno željo, ki jo imam že od otroštva. Kupila bi si fliper. Ja, prav ste prebrali, fliper. Obožujem jih.

Torej, prijave za novo sezono so še odprte?

Tako je, prijave so še v teku, zato pohitite, podajte se na novo pustolovščino, ki je še nikoli v življenju niste doživeli. Prinesla vam bo neverjetne stvari, prijateljstva, nova spoznanja o sebi, drugih in svetu, vas veliko naučila. In ne nazadnje, morda boste prav vi razmišljali o tem, kako boste porabili 50 tisoč evrov.

natalija-bratkovič, kmetija-2023
Narava mi ogromno pomeni, v jeseni svojega življenja bi celo živela popolnoma odrezano od sveta, kot ga poznamo, nekje na obrobju, po možnosti sredi gozda, v majhni leseni hiški.
POP TV

V devetih sezonah, od leta 2007 dalje, so Kmetijo na POP TV osvojili: Daša Hliš, Cirila Jeršin Goran Breščanski (Kmetija slavnih), Matej Drečnik, Milena Žižek, Franko Bajc, Jan in Tilen Klobasa, Tilen Brglez in Tom Zupan.