mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zvezdniško popivanje z neslavnim koncem

Brigita Potočki, 21.11.2017 10:01:40

In vino veritas ali v vinu je resnica pravi latinski pregovor. A to, da govorimo resnico, ko smo pod vplivom alkohola, je pravzaprav še najbolj nedolžen stranski učinek. Kar zelo dobro vedo tisti zvezdniki, ki so že okusili to plat slave.

Delite na:
Zvezdniško popivanje z neslavnim koncem
Lindsey Lohan: rekorderka v aretacijah. Twitter

Ni jih namreč malo, ki so v opitem stanju počeli nezaslišane neumnosti. Kar se je, če smo pošteni, vsaj enkrat v življenju zgodilo tudi nam, navadnim smrtnikom. Z eno razliko. Ko smo bruhali na sosedovem vrtu, jedli hamburger s tal ali se opotekali na poti iz nočnega kluba, nam ni sledila vojska paparacev. To, da je posnetek našega neslavnega popivanja končal na Snapchatu ali Facebooku, ne pa na prvi strani najbolj branega tabloida, je še najmanj. A to je pač cena slave. Za vas smo izbrskali nekaj najbolj neprijetnih trenutkov slavnih zvezdnikov, ki so pregloboko pogledali v kozarec in se srečali ne samo s paparaci, ampak tudi z roko pravice. 

Robert Downey Jr.2.jpg
Robert Downey Jr.
Instagram

Robert Downey Jr.: nepoboljšljivi poredni fant

Igralec, ki je znan kot filmski Ironman, se mora samo sreči zahvaliti, da ni za vedno ostal pozabljen na smetišču zgodovine. V devetdesetih je bil namreč pravi »enfant terrible« filmskega sveta, saj je bil ves čas navzkriž z zakonom. Njegov sloves porednega fanta je dosegel vrh leta 1996, ko je bil že tako ali tako na pogojnem izpustu zaradi prehitre vožnje ter posedovanja mamil in orožja, potem pa je še zaspal ne samo v tuji postelji, ampak tudi v tuji hiši. Kot navaja policijsko poročilo, je pijan vstopil v sosedovo hišo, se slekel do spodnjic, lepo zložil svoje obleke in zlezel v na srečo prazno posteljo njihovega otroka.

Justin Bieber
Justin Bieber
Profimedia

Justin Bieber: uprizoril cestno dirko

Vožnja pod vplivom alkohola je brez izjeme zelo nevarna, a to ni odvrnilo pevca Justina Bieberja od tega, da bi se usedel v avto, čeprav je pred tem mešal marihuano, tablete in alkohol. Potem pa je s svojim lamborghinijem uprizoril cestno dirko po Miami Beachu. S tem podvigom si je leta 2014 prislužil zaporno kazen zaradi vožnje pod vplivom alkohola, cestne dirke (ki je prepovedana) in upiranja aretaciji. Prav letos poleti se je na Instagramu spomnil tega dogodka s takrat posneto policijsko fotografijo in zraven zapisal, da si česa takega ne bo nikoli več privoščil.

Kiefer Sutherland.jpg
Kiefer Sutherland
Profimedia

Kiefer Sutherland: vzorni zapornik

Kanadski igralec, zvezdnik serije 24, je bil že večkrat ujet v neprijetnem položaju zaradi preveč popitega alkohola. Med drugim so ga ovekovečili, ko je v nekem trgovskem centru skakal na novoletno jelko in ob neki drugi priložnosti s spuščenimi hlačami v nočnem klubu. Leta 2007, v času, ko je že služil pogojno kazen zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pa je bil ponovno zasačen za volanom v opitem stanju. Policija ga je ustavila, ker je naredil manjši prometni prekršek, in ugotovila, da vozi pijan. Odpeljali so ga na policijsko postajo in ga izpustili, ko je plačal 25 tisoč dolarjev varščine. Po zaslišanju in določitvi kazni se je decembra javil na policiji in kot vzoren zapornik odslužil vseh 48 dni v zaporu. Tam mu je bila, predvsem zaradi varnosti, dodeljena samica. Z drugimi zaporniki se je srečal samo v času kosila, ko je opravljal svojo zaporniško službo, namreč deljenje hrane.

Michelle Rodriguez.jpg
Michelle Rodriguez
Profimedia

Michelle Rodriguez: rešil jo je prenatrpan zapor

Igralka Michelle Rodriguez, ki jo poznamo iz filmov Hitri in drzni, je bila večkrat aretirana zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Leta 2003 so ji poleg tega naprtili še pobeg s kraja nesreče, zaradi česar je bila obsojena na 48 ur zapora, družbeno koristno delo, ki ga je opravljala v mrtvašnici, trimesečno odvajanje od alkohola in triletno pogojno kazen – ki pa jo je dve leti kasneje že prekršila med snemanjem filma Lost na Havajih. Takrat so ji prisodili 60 dni zapora, a ker je bil ta prenatrpan, so jo izpustili še isti dan. Temu bi se reklo imeti več sreče kot pameti.

Lindsey Lohan: rekorderka v aretacijah

Igralka Lindsey Lohan je prava rekorderka po številu aretacij. Njena pijanska odisejada se je začela leta 2007, ko je bila prvič aretirana zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drog. Tega leta je pijana povzročila prometno nesrečo, nekaj mesecev kasneje brez vozniškega izpita v divji vožnji zasledovala neko žensko, zaradi tega en dan preživela v zaporu in dobila tri leta pogojne kazni. Konec leta je zaradi kršenja le-te spet pristala v zaporu in tam ostala natanko 84 minut, saj so jo, podobno kot njeno kolegico Michelle, izpustili zaradi prenatrpanosti. Potem je bil nekaj časa mir, od leta 2009 do 2012 pa so se obtožbe in aretacije nalagale druga na drugo. Da bi jo streznili, so ji na nogo nadeli celo monitor, ki spremlja vnos alkohola. Lindsey se zdaj, kot vse kaže, poskuša odkupiti za vse svoje grehe z zavzemanjem za begunce in prostovoljnim delom v Turčiji.

Mel Gibson.jpg
Mel Gibson
Profimedia

Mel Gibson: protižidovska izjava se vrača kot bumerang

Da se, kadar smo pod vplivom alkohola, jezik razveže, smo že ugotovili. Takrat iz naših ust priletijo besede, ki jih sicer nikoli ne bi izgovorili, zelo verjetno pa niti mislili. Natanko to se je zgodilo igralcu Melu Gibsonu, ko so ga leta 2006 aretirali v Kaliforniji zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Potem ko je spil skoraj pol litra tekile, je na zadnjem sedežu policijskega avtomobila izustil stavek, ki mu je takrat uničil kariero: »Židje so krivi za vse vojne na svetu!« In ta se mu še danes vedno znova vrača kot bumerang.

John Galliano: »Obožujem Hitlerja!«

Podobno izkušnjo kot slavni igralec in režiser Mel Gibson ima tudi modni oblikovalec John Galliano, ki si še danes, po sedmih letih, ni opomogel od dogodka, ki mu je uničil kariero. Leta 2010, ko je bil Galliano kreativni direktor modne hiše Dior, je v neki pariški kavarni, več kot očitno pod vplivom alkohola in drog, izjavil, da obožuje Adolfa Hitlerja, in obtožil Žide, da so sami krivi za vse, kar se jim je dogajalo. Na njegovo smolo so enega od teh njegovih izpadov posneli in video je zaokrožil po spletu. Galliana so aretirali, saj v Franciji velja prepoved kakršnegakoli sovražnega govora in je za to zagrožena zaporna kazen. Tej se je Galliano sicer izognil, je pa zato ostal brez službe pri Diorju in prav tako brez svoje lastne znamke, ki je prav tako ostala Diorju. V modnih krogih so Gallianu njegovo žaljivo govorjenje pravzaprav zelo hitro odpustili. Že leta 2013 so ga zaposlili v modni hiši Oscar de la Renta, leto kasneje pa je postal kreativni direktor znamke Maison Margiela, kjer je še danes.