kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Veliki izziv za Zarjo Predin

C.L., Zvezde, 16.10.2017 14:00:00

Oblači kmete v šovu Kmetija.

Delite na:
Veliki izziv za Zarjo Predin

Začelo se je snemanje letošnjega šova Kmetija, pri katerem poleg nove voditeljice Natalije Bratkovič sodeluje še en znan obraz, kostumografinja Zarja Predin. Hčerka pevca Zorana Predina skrbi, da so tekmovalci oblečeni v starodavne oprave, ki so jih nekdaj nosili kmetje in kmetice.

»Izdelovanje starih kmečkih oblačil, ki imajo ogromno dodatkov, zahteva veliko ročnega dela, kar mi pomeni poseben izziv, sicer pa kostumografi nimajo prav pogosto priložnosti, da izdelujejo oblačila, ki so jih nosili naši predniki,« pravi Zarja Predin, sicer hčerka legendarnega rockerja Zorana Predina. Svoje ideje je najprej spravila na papir, spretna pa je tudi s škarjami, iglo in šivalnim strojem. Zarja skrbi tudi za voditeljico Natalijo Bratkovič, o kateri ima samo pohvalne besede: »Z Natalijo sva takoj našli skupni jezik. Težko je nekomu vsiljevati slog, ki mu ni pisan na kožo. Na srečo imava podoben okus za oblačenje, zato sva dokaj usklajeni pri izbiri oblačil. Voditeljica ni oblečena kot kmetica, prav tako pa nima ne globokih dekoltejev ne mini kril, ker to ni njen način oblačenja. Všeč mi je, da se je Natalija odločila, da bo tudi voditeljica to, kar je v vsakdanjem življenju.«

Zarja je zelo dejavna že od študentskih časov, sodeluje tudi v skupini Aktivator, kjer se združujejo mladi oblikovalci z različnih področij, ki skupaj sodelujejo pri projektih. Ustvarjajo na področju modnega, grafičnega in vizualnega oblikovanja. Skupaj s Špelo Nebec je predstavila svojo modno kolekcijo, sodelovala pa je tudi pri zelo uspešni plesno-glasbeni predstavi Cabello, kjer so poskrbeli za vizualizacijo. Za kostumografijo pa je bila odgovorna tudi pri snemanju videospota Ladja norcev, ki ga je lani posnela glasbena skupina Lačni Franz, katere glavni akter je njen oče Zoran.

Sicer pa je Zarja že nekaj let srečno zaljubljena. Njen izbranec je Gianni Poposki, ki dela kot televizijski snemalec, sicer pa je vodja glasbene zasedbe Noctiferia. Mnogi se Giannija spominjajo kot nekdanjega fanta Orianne Girotto, ki jo je njun razhod pred petimi leti močno prizadel. Na srečo pa sta oba našla drugega srčnega izbranca in sta srečno zaljubljena.