Govorice

Še vedno išče moža!

Carmen Leban, Zvezde, 17.07.2017 08:00:00

Komaj se je končala prva sezona uspešnega televizijskega šova Ljubezen po domače, že smo lahko spoznali kandidate za drugo sezono.

Delite na:
Še vedno išče moža!

Kmečkim fantom, ki iščejo ljubezen, se je tokrat pridružila ženska, 34-letna Vesna Šošterič iz Kozjanskega. Dekle, ki zna postoriti tako kmečka opravila kot tista v hiši, pravi, da ni preveč izbirčna. Želi si le, da bi spoznala srčnega izbranca, s katerim bi skupaj gospodarila na kmetiji in uživala v vseh radostih, ki jih prinaša ljubezen.

Gričevnata pokrajina Kozjanskega je nekaj posebnega. Obdana je s pašniki, prostranimi gozdovi, vinogradi in njivami. A lepi pokrajini dajo pečat predvsem dobri in srčni ljudje, ki tam prebivajo. Vasi Veternik, kamor smo se odpravili na obisk, navigacija ni prepoznala. Pošiljala nas je na srbsko-bosansko mejo. Pa tudi s kažipoti so na tistem koncu bolj skopi. A smo Vesno Šošterič kljub temu našli. Postavna 34-letnica sicer ni novinka v šovu Ljubezen po domače, saj je nastopila že v prvi sezoni, kamor jo je prijavila prijateljica, in to brez njene vednosti. »Nič nisem vedela o tem, dokler se nekega dne televizijska ekipa ni znašla na našem dvorišču. Sprva sem omahovala, potem pa je oče rekel, zakaj ne bi poskusila. Izbrala sem Draga, saj mi je bil všeč njegov odnos do konjev. Dobila sem priložnost, da sem ga dobro spoznala, saj sem nekaj dni preživela na njegovi kmetiji. To je bila zame čudovita izkušnja in zelo sem se zabavala. Tudi pred kamero nisem imela treme. Nobenega dela se ne ustrašim, vendar se Drago ni ogrel zame,« pravi Vesna, ki se je v drugo odločila brez omahovanja. Kot pravi, se bo prepustila usodi, in kar bo, pač bo.

Vesna je najmlajša od štirih otrok in edina, ki je ostala doma. Starši ji zaupajo in so ji že prepisali kmetijo. Od nekdaj je vedela, da bo kmetovala, zato se po končani osnovni šoli ni odločila za nadaljevanje šolanja, ampak je raje poprijela za delo na kmetiji. »Tu sem od mladih nog in tu bom ostala, saj si ne predstavljam, da bi živela kje drugje, sploh pa ne v mestu. Poprimem za vsako delo, usedem se na traktor, znam delati s kosilnico, motorno žago. Ni mi težko orati, ruvati plevela na njivi, kositi, kot tudi ne krmiti živine in čistiti hleva. Narava in delo na kmetiji sta moje življenje, to me osrečuje. Redimo vole, prašiče, jelene damjake, imamo gozdove, polja in vinograde. Večino hrane pridelamo doma, prav tako tudi vino, ki se odlično poda k domači salami iz mešanice jelenjega in svinjskega mesa, ki jih izdeluje oče Stanko.« Čeprav za kuho in dela v hiši večinoma skrbi mama Ana, je tudi Vesna dobra gospodinja. Zna kuhati, speči kruh, potico in še marsikaj. Je razgledano dekle, ki se rado odpravi na sprehod, v hribe, odigra kakšno partijo badmintona, kolesari. Privošči si tudi dopust in gre na morje. »Ni mi dolgčas. Dela je na kmetiji veliko, a si kljub temu vzamem čas in obiščem kakšno veselico, sicer pa nam tudi obiskov ne manjka.«

Svoje srce je enkrat že zaupala moškemu in leto dni sta tudi živela skupaj, vendar se na koncu ni izšlo. »Hodil je v službo, za kmetijo pa mu ni bilo kaj dosti mar. Raje je počival, kot delal, denar pa je kljub temu imel rad. Spoznala sem, da tako ne bo šlo, zato sva se razšla. Še vedno pa verjamem v ljubezen in prepričana sem, da se bo našel pravi zame. Želim si moškega, ki me bo ljubil in s katerim bova skupaj delala na kmetiji. Rada bi imela tudi otroke. A to ni tako preprosto. Če ni prave kemije, potem ne gre.«

Zunanjost ji pri moškem ne pomeni veliko, čeprav je sama zelo čedna ženska. Bolj ji je pomembno, kaj moški nosi v srcu, da je pošten in delaven. Šova se veseli in kamer tudi. »Vaščani so že moje sodelovanje v prvem šovu sprejeli z velikim odobravanjem, včasih mi kdo reče, da sem prava filmska zvezda,« se prisrčno nasmeji. Mi pa ji seveda želimo, da bi našla ljubezen in da bi na Kozjanskem kmalu zazvonili poročni zvonovi.