Govorice

Oh, te modre oči!

S.D., Zvezde, 19.06.2017 08:00:00

Pred časom je bilo dokaj neobičajno, da bi kdo, ki ne prihaja iz Edinburga, vedel, kdo je Gerard Butler.

Delite na:
Oh, te modre oči!
Profimedia

Potem pa je postal senzacija v Hollywoodu in poti nazaj ni bilo več. Se morda sprašujete, zakaj? Pa kdo bi se sploh lahko uprl njegovim modrim očem!

Za Gerarda Butlerja v začetku ni kazalo preveč dobro: sredi svojih dvajsetih je veljal za zakompleksanega verižnega kadilca in pretiranega ljubitelja alkohola iz škotskega Edinburga in je našel tako malo motivacije za posel v ugledni odvetniški pisarni, da ga je šef nagnal na cesto. Le kdo bi si takrat mislil, da bo rojeni Škot prej kot v desetletju zatem snemal filme in postal eden najbolj iskanih igralcev v Hollywoodu? Seveda pa je bila pot do zvezd trnova in kamnita.

Preden je prišel njegov čas, se je moral najmlajši od treh otrok, ki so se rodili v zakonu Margarete in Edwarda Butlerja, preživljati v Londonu z raznimi priložnostnimi deli in gostujočimi nastopi na televiziji in v gledališču, preden je leta 1997 dočakal svojo prvo vlogo v angleškem filmu Gospa Brown. Delo pri filmu ga je tako prevzelo, da se je po končanem snemanju odrekel alkoholu. Nekaj pomoči pri tem pa je dobil tudi od soigralke iz filma Judi Dench, ki ji je bil takrat osemindvajsetletni mladenič všeč in mu je dala kar nekaj materinskih nasvetov.

Gerarda po tistem ni bilo mogoče več ustaviti. Na filmskem platnu se je z manj opaznimi vlogami predstavil v filmih, kot so James Bond: Jutri nikoli ne umre, Tale of the Mummy, Atila, Drakula 2000, Vladavina ognja, Lara Croft – Tomb Raider: Zibelka življenja, Časovna past, 300 in drugi, dokler leta 2007 ni dobil v roke scenarija za film P. S. Ljubim te. To je zagotovo najlepša ljubezenska zgodba, ki je Gerarda izstrelila med zvezde. Gerard pa se je med snemanjem tega filma odpovedal tudi kajenju. Nekako pravi, da se ga je dotaknila zgodba glavnega junaka v filmu, ki umre za rakom, in je to imel kot neko znamenje, da mora spremeniti svoje navade.

Stalnica v njegovem življenju je glasba. Že kot študent je imel svojo rockersko skupino Speed, v premorih med snemanji je z glasbo zabaval svoje soigralce, s petjem pa je očaral tudi velikega kralja muzikala Andrewa Lloyda Webra, da mu je leta 2004 zaupal vlogo v filmu Fantom iz opere.

To, kar je postavnemu, 188 centimetrov visokemu Škotu dolga leta manjkalo do popolne sreče, je bila prava ženska. Edina ženska naj bi bila po pripovedovanju njegovih prijateljev psička Lolita. Kljub temu je pridno gradil na slovesu velikega zapeljivca in v njegovem objemu so se med drugim grele tudi Cameron Diaz, Jessica Biel in Jennifer Aniston. Leta 2014 pa se je zadeva spremenila. Njegovo srce je omrežila notranja opremljevalka Morgan Brown in skupaj sta bila vse do leta 2016, ko naj bi se razšla, ampak so ju potem v začetku letošnjega leta spet videli skupaj. So pa trenutno vse glasnejše govorice, da naj bi Gerard vrgel oči na angleško televizijsko voditeljico Lizzie Cundy.