Govorice

Neutrudna Štefka Kučan: Milan bi rad, da se umiri!

P. L., Zvezde, 05.12.2017 17:01:25

Občasno jo opazimo na kakšni družabni prireditvi, sicer pa se drži bolj zase, a to še zdaleč ne pomeni, da ni aktivna.

Delite na:
Neutrudna Štefka Kučan: Milan bi rad, da se umiri!
Knjige, glasba, društvene aktivnosti, trenutki s prijatelji in družino … Štefki Kučan ni nikoli dolgčas. Revija Zvezde/ Vito Tofaj

Nekdanja prva dama Štefka Kučan je ena tistih žensk, ki v pokoju ne sedijo križem rok. Občasno jo opazimo na kakšni družabni prireditvi, sicer pa se drži bolj zase, a to še zdaleč ne pomeni, da ni aktivna – njen vsakdan je še kako razgiban.

»Vse, kar počnem in me veseli, nekako delim v tri skupine. V prvi so aktivnosti, povezane z družino, otroki, prijatelji in sosedi,« nam je povedala. Sledijo društvene, humanitarne in okoljske aktivnosti – posebno z društvi je Štefka na tekočem, pa naj gre za društva invalidov, pevcev, glasbenikov ali gledališčnikov. »Navsezadnje ni kraja v Sloveniji, ki ne bi imel svoje dvorane, pevskega zbora ali gledališke skupine,« poudarja. Na koncu pa pridejo na vrsto še knjige in glasba. »To pa je moj intimni svet.« Simpatična Štefka torej, vsaj tako je videti, ne pozna besede dolgčas? »Ne – pravzaprav bi Milan včasih rad, da bi bila bolj pri miru!« smeje sklene.