kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Najbolj priljubljene slovenske blogerke

Lara Paukovič, Zvezde, 15.10.2017 10:00:00

Soustvarjalke modnih vsebin.

Delite na:
Najbolj priljubljene slovenske blogerke

Modni in lepotni blogerji in blogerke so na tujem že kar nekaj let soustvarjalci smernic, na modnih revijah sedijo v prvih vrstah in sodelujejo z najpomembnejšimi modnimi in kozmetičnimi hišami ter podjetji, v Sloveniji pa smo morali na to, da se je blogerska scena začela dobro razvijati, čakati malo dlje. Vseeno se danes lahko pohvalimo z nizom uspešnih blogerk (moški so v slovenskem prostoru v tem poklicu še vedno v manjšini), ki so medijsko vse bolj prepoznavne, zato je prav, da jih spoznate tudi bralci Zvezd. Med njimi sta tudi dve dekleti, ki sta bili nekoč nepogrešljiv del slovenske estradne scene, danes pa zelo uspešno blogata v tujini.

Melita Ivana Lazar

Melita je komaj devetnajstletna modna in lepotna blogerka, ki ima leto in pol starega sina Johana. Prav s tem, da pisanje o modnih in lepotnih smernicah kombinira z bloganjem o svoji družinici, ki jo poleg Johana sestavlja še fant Simon, fotograf, se je Melita usidrala v srca slovenske javnosti. »Idejo za blog sem dobila, ko sem ugotovila, da kot mlada mamica nimam ničesar, kar bi bilo samo moje, da sem samo mama in nič drugega. Bloganje mi omogoča, da spoznavam nove ljudi in sodelujem pri čudovitih projektih, seveda pa se srečujem tudi s težavami. V Sloveniji je od tega skoraj nemogoče živeti, zato imam zraven še tri druge projekte, obenem pa ves dan skrbim za otroka in se učim za izpite. Res so trenutki, ko ni preprosto, a če imaš v glavi jasen cilj, se vse da.«

Nataša Mernik

Rdečelasa Nataša Mernik, ki ustvarja blog Anakrejevska, je modne in lepotne objave na platformi Instagram, kjer je imela že kar precej sledilcev, leta 2014 nadgradila v blog in hitro pridobila prepoznavnost, ki v zadnjem času še narašča, saj se je usmerila v posredovanje sporočila, da se morajo imeti dekleta rada v svojem telesu in da je vsaka ženska postava lepa. »Prvo manjše sodelovanje je prišlo že po prvih dveh objavah, prepoznavnost pa sem pridobila po kakšnem letu bloganja,« pove. »Mislim, da je položaj vse boljši, saj vse več podjetij razume in ceni naše delo. K temu so veliko pripomogli tudi razni blogerski dogodki in konference. Prostora za spremembe in izboljšave je vedno dovolj, a sem trenutno zelo zadovoljna.«

Katja Grudnik

Katja Grudnik piše modni in lepotni blog Viva la Vida, s katerim si je v petih letih delovanja pridobila zavidljivo število spremljevalcev zaradi odštekanega sloga oblačenja in ličenja, ljubezni do potovanj in različnih kultur ter tega, da v objavah stvari pove, kot so, brez dlake na jeziku. »Začela sem leta 2012, in sicer zato, ker sem čutila željo po ustvarjanju in deljenju lastnega sloga, misli, ocen izdelkov in sploh življenjskega sloga z drugimi. Nisem si mislila, da bo blog bralo toliko ljudi, da bom postala prepoznavna in da bo to na neki način postala moja služba. Ravnam se izključno po svojih občutkih in vrednotah. Stojim za vsako recenzijo izdelka, ki sem jo napisala.« Prek bloga si želi širiti pozitivno energijo, sprejemanje drugačnosti in to, da se ženske naučijo biti svoje.

Maja Malnar in Sanja Grohar

Kaj imata skupnega svetlolaska in temnolaska? Obe sta bili dolgo časa prisotni na slovenski estradni sceni – Sanja je vanjo vstopila kot miss Slovenije 2005, Maja že v najstniških letih kot manekenka –, ko sta pozornost poleg svojega videza vzbujali tudi z manjšimi škandali, potem pa sta se preselili v tujino in začeli živeti svoje blogerske sanje. Maja je z blogom Majasdiary in skoraj tristo tisoč sledilci na Instagramu absolutno najuspešnejša slovenska blogerka, ki se udeležuje tednov mode po vsem svetu in druži z zvezdniki, kot sta Leonardo DiCaprio in Paris Hilton, Sanja Grohar pa s fantom živi v Londonu in piše blog TheyCallmeBamBam o modi, lepoti in potovanjih, pri razvijanju lastnega modnega sloga pa so ji ulični trendi v angleški prestolnici, ki je na tem področju precej bolj odprta kot slovensko okolje, gotovo zelo v pomoč.

Ajda Sitar

Nekoč miss športa 2009, danes pa ena najbolj prepoznavnih blogerk – to je uspelo svetlolasi Ajdi Sitar, ki je sicer pravnica. Ajda že od začetka skrbi, da so objave na njenem blogu opremljene z vrhunskimi fotografijami, vsebine pa zajamejo zelo široko paleto zanimanj bralcev, od priporočil za morski oddih do modnih šolskih potrebščin in idej za kombiniranje klasičnih modnih kosov, ustvarja pa tudi vloge s potovanj, blogerskih dogodkov, z nasveti za ličenje in drugimi vsebinami, ki imajo vsi po več tisoč ogledov.

Tesa Jurjaševič

Tesa je ena prvih slovenskih blogerk, ki je začela vsebine za svoj blog ustvarjati že pri sedemnajstih letih in se je od gimnazijskih objav prebila med najbolj priljubljene blogerke. »Ko sem med brskanjem po spletu po naključju odkrila modne bloge, me je izjemno navdušila ideja, da lahko tudi vsaka 'navadna smrtnica' postane del tega na videz ekskluzivnega in zaprtega modnega sveta,« pripoveduje Tesa, ki meni, da sta za njen preboj ključni velika vztrajnost ter kakovostne in konsistentne vsebine. »Položaj pa je z vsakim dnem boljši, slovenski trg se je namreč končno odprl za blogerje in sodelovanja z nami,« še dodaja.