Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ženska leta Mirela Čorić: Na svetu je, da pomaga ljudem

Lara Paukovič, 12.12.2017 11:01:13

22. novembra, so se številni znani in manj znani obrazi zbrali v ljubljanski Drami, da bi bili prisotni na razglasitvi ženske leta, ženske s presežkom, ki jo izbirajo bralci revije Zarja.

Delite na:
Ženska leta Mirela Čorić: Na svetu je, da pomaga ljudem
Letošnje nominiranke za žensko leta Marko Vavpotič, Vito Tofaj

Na seznam se redno uvrščajo dame, ki počnejo resnično izjemne reči, in tako je bilo tudi tokrat, saj so bile za laskavi naziv nominirane Mirela Čorić, Darja Črnko, prof. dr. Mateja Dodič Fikfak, prof. dr. Mojca Zvezdana Drnovšek, Ančka Gošnik Godec, Lidija Hren, Petra Matos, Rožca Šonc, Urška Vučak Markež in dr. Leonida Zalokar.

Mirela Čorić.jpg
Mireli Čorić, ženski leta 2017, sta se na odru ljubljanske Drame pridružila sinova.
Marko Vavpotič, Vito Tofaj

Vsaka zase navdihujoča in z izjemno zgodbo, tako da se je, kot vsako leto, zdelo težko izbrati le eno, a bralci Zarje so izglasovali, da si je letos njihovo občudovanje in spoštovanje najbolj zaslužila policistka Mirela Čorić. Mirela, vodja okoliša Policijska postaja Ljubljana Center, je lahko marsikomu za zgled tako v zasebnem kot v poslovnem življenju – za seboj ima vrsto pogumnih dosežkov, sama je namreč ujela in aretirala roparja na begu, rešila sosedo iz zaklenjenega stanovanja in preprečila brezdomcu, da bi storil samomor, hkrati pa kot mama samohranilka skrbi za dva sinova in nečaka.

foto 8.jpg
Manca Košir je bila vesela ponovnega snidenja s slavnostnim govornikom na prireditvi patrom Karlom Gržanom.
Marko Vavpotič, Vito Tofaj

Zmagovalka je ob prejemu naziva ostala brez besed. »Lažje je ujeti roparja kot imeti govor ob prejemu nagrade,« je nato ganjena dejala, dodala pa še, da je šokirana, da so bralci izbrali prav njo, saj je navsezadnje le mama in uslužbenka, ki rada pomaga ljudem. Zbrane je za konec nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je zmagovalki in vsem nominirankam iskreno čestital. »Med nami ustvarjajo izjemne posameznice, ženske, ki odpirajo pot emancipaciji. A ko bo ta pot dosežena, prireditve, kot je ta, ne bodo več potrebne,« je dejal.

foto 10.jpg
David Urankar se je izkazal v vlogi voditelja, Boris Kobal pa delavca, ki je prireditev motil z domiselnimi skeči.
Marko Vavpotič, Vito Tofaj

Večer je sicer povezoval David Urankar, ki ga je od časa do časa »zmotil« Boris Kobal v vlogi delavca s simpatičnimi skeči, za glasbeni program pa so poskrbeli pevki Vesna Zornik in Tadeja Molan, Big band Krško pod vodstvom Aleša Suše in skupina Manouche. Da je prireditev potekala gladko, je zaslužen režiser Andrej Stražišar. Nagrada, unikatni kipec, pa je nastala pod spretnimi rokami priznane umetnice Ljubice Ratkajec Kočica.

zenska 6
Elza Budau se prireditve Ženska leta udeleži vsako leto, družbo pa ji je tokrat delala Mija Janković.
M24

foto 7.jpg
Plesna učiteljica Janja Pušl ter pevki Regina in Vesna Zornik so se takole družile po dogodku.

foto 3.jpg
Odgovorna urednica revije Zarja Melita Berzelak in direktorica uredništev Media24 Tanja Škarjot v družbi predsednika države Boruta Pahorja

022mv.jpg
Sonja Anadolli, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, Nataša Kraškovic, direktorica finančnega sektorja pri Semenarni Ljubljana in Mirel Čorić.
Marko Vavpotič, Vito Tofaj

foto 6.jpg
Tjaša Andrée Prosenc v družbi Štefke Kučan