požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Jure Košir: Niti trije otroci niso ovira za ločitev

L. Ž., 23.11.2017 09:01:07

Nekoč niso poznali ločitev, poroka je bila misija, ki se ni nikoli končala. Več je bilo v njej otrok, bolj je družina veljala za trdno. Pa zdaj? V 21. stoletju? Porok je iz leta v leto manj, razpade več kot tretjina zakonskih zvez in otroci sploh niso več zagotovilo za trdnost družine. Pred ločitvijo niso varni niti tisti s tremi, štirimi, petimi in celo več otroki. Znani Slovenci in Slovenke pri tem niso nikakršna izjema.

Delite na:
Jure Košir: Niti trije otroci niso ovira za ločitev
Najhujši časi so že za njimi, tako Jure kot Alenka sta poiskala srečo pri novih partnerjih, otroci pa so se tudi navadili na nov način življenja. Arhiv uredništva

Borut Veselko

Igralec Borut Veselko je oče šestih otrok. Bil je skoraj še najstnik, ko je dobil prvega sina. Nista bila dolgo skupaj. Potem se je poročil z zdravnico in rodili so se jima trije otroci, Katarina, Maks in Martin. Nekega dne preprosto ni šlo več naprej in z ženo sta se razumno odločila za ločitev. Zdaj je poročen z igralko Mašo Derganc Veselko, s katero ima sina Črta in hčerko Izo. Maša Boruta verjetno bolje razume, kot bi ga povprečna ženska. Tudi sama ima ob biološkem očetu še dva očima. Ločitev se ji nikoli ni zdela nekaj spornega. Še več. Prepričana je, da lahko človeku zelo olajša življenje.

borut veselko
Borut Veselko
12media

Jure Košir

Ko je prišlo na dan, da se ločujeta nekdaj vrhunski alpski smučar Jure Košir in lepotica Alenka Košir, nihče ni mogel verjeti. Z njunimi tremi otroki, Alino, Aniko in Jalnom, so bili navzven pravi pojem sodobne srečne družine. V resnici nihče ne ve, kaj se je dogajalo znotraj, kakšni so bili odnosi, kako sta se partnerja spreminjala in s kakšnimi težavami sta se spoprijemala. Verjetno je bila ločitev na koncu najboljši izhod v sili. Najhujši časi so že za njimi, tako Jure kot Alenka sta poiskala srečo pri novih partnerjih, otroci pa so se tudi navadili na nov način življenja.

957-16-ulaga.jpg
Primož Ulaga
M24.si

Primož Ulaga

Nekdanji smučarski skakalec Primož Ulaga družinskih članov ni toliko izpostavljal javnosti kot nekateri njegovi športni kolegi. Vedelo se je, da se je poročil s smučarsko tekačico Jano Mlakar in da imata številno družino. Njuni trije otroci Nik, Naja in Tija so živeli odmaknjeno od soja žarometov. Vseeno se je zgodilo tudi pri njih. Ko Primož in Jana nista več našla skupnega jezika, sta šla vsak po svoje. Razdelila sta si celo otroke, sin je ostal z očetom, hčerki sta šli z mamo. Medtem ko si Primož, sicer ni osamljen, (še) ni omislil nove družine, ima Jana z novim partnerjem Alešem Celarjem še hčerko Lano.

grilc_bobo_13.06.13.jpg
Uroš Grilc
Bobo

Uroš Grilc

Nekdanji kulturni minister Uroš Grilc je tako tenkočutno bitje, da bo nekje globoko v srcu vedno obžaloval, da so morali njegovi štirje otroci iz prvega zakona, Gaja, Val, Lan in Tim, živeti tako daleč stran od pravega očeta. Njegova nekdanja žena se je namreč z novim partnerjem preselila v Tunizijo. Mimogrede: razšla se je tudi že z njim in se preselila v Grčijo. Vseeno Urošu nikoli ne bo žal, da je dobil priložnost ustvariti si novo družino. Z direktorico Kinodvora Nino Peče Grilc ima še petega otroka, hčerko Lučko.

Bojan Križaj
Bojan Križaj
M24

Bojan Križaj

Zdi se, kot da nekdanji smučarski as Bojan Križaj dobiva otroke na obroke. S prvo ženo Barbaro sta se vzela, ko je bil on na začetku velike športne kariere, ona pa še mladoletna. Hitro, drugega za drugim, sta imela dva otroka, sina Boštjana in hčerko Andrejo. Potem je sledil otroški odmor, dolg skoraj poldrugo desetletje. Ko sta bila že zrela, sta Bojan in Barbara dobila sina Martina, in da bratu ne bi bilo dolgčas, se je rodila še Meta. Po tem pa je dokončno počilo. Bojan naj bi se zaljubil v sestrično svoje žene, ki je čuvala njune otroke. Kaj je bilo v resnici, vedo oni sami, dejstvo je, da je Bojan zdaj srečen s Špelo Žle, s katero ima še petega otroka.

Andrej Šifrer
Andrej Šifrer
KMA

Andrej Šifrer

Pred leti se je dolgo namigovalo, da v zakonu pevca Andreja Šifrerja ni tako, kot bi moralo biti. Čeprav je bilo navzven vse lepo in je pevec ženi Mariji posvetil celo eno svojih najlepših balad, sta bila zakonca menda že dolgo odtujena, pojem zvestobe pa naj bi si, ne glede na dejstvo, da sta oba pravnika, razlagala vsak po svoje. Zbližati ju niso mogli niti trije otroci, Eva, Martin in Kora. Sprva je bilo zelo hudo, skupaj sta bila vendarle četrt stoletja. Zdaj, ko je od njune ločitve minilo že več kot desetletje, lahko mirno zapišemo, da se Marija še vedno izogiba javnosti, Andrej pa še vedno živi ravno nasprotno. Aja, vmes se je še enkrat poročil in ločil.

sasa einsiedler.jpg
Saša Einsiedler
Revija Zvezde

Saša Einsiedler

Ne samo predstavniki močnejšega spola, tudi sodobne ženske znajo v 21. stoletju reči dovolj in se odločiti za razvezo, ne glede na to, koliko otrok imajo. In znajo tudi preživeti. Dokaz za tako trditev je Saša Einsiedler. Nekdanja pevka in televizijska voditeljica ima za seboj že dve ločitvi, eno malce manj, drugo precej bolj bolečo. V prvem zakonu z ekonomistom Janezom Štrumbljem sta se jima rodila hčerka Manca in sin Gašper, v drugem je Saša glasbeniku Tilnu Pusarju povila tri otroke, Polono, Urško in Martina. Ni se izšlo in mama petih otrok je morala spet iskati novo srečo v ljubezni. Jo je dokončno našla pri profesorju Andreju Demšarju?

Alenka Oldroyd.jpg
Alenka Resinović - Reza
Facebook

Alenka Resinović - Reza

Nekoč priljubljena vremenarka na Pop TV in napovedovalka na Radiu Hit, Alenka Resinović - Reza, je tudi mama treh otrok, ki si je upala reči dovolj je zakonskega jarma, grem po svoje. S prvim možem, oglaševalcem Boštjanom Strnadom, sta razvezi navkljub obdržala prijateljski odnos, zato je bilo njunim trem otrokom, Ani, Luku in Jaku, lažje v življenju. Reza je v zakon sicer skočila še enkrat, z Američanom Tomasom Oldroydom, otrok pa ni imela več. Zdaj je sama, nikoli osamljena, srečna in tudi že babica.