stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ansambel Stil igra s stilom

S.D., Zvezde, 15.10.2017 14:00:00

Za osvajanje jim zmanjka časa.

Delite na:
Ansambel Stil igra s stilom

Ansambel Stil je eden najbolj spogledljivih ansamblov letošnjega poletja. Seveda le, če sodimo po njihovi uspešnici Pr'jatlca. V resnici so Matic Golavšek, Denis Golavšek, Sandi Dobnik in Gašper Jazbec tako predani glasbenemu ustvarjanju in nastopanju, da jim za spogledovanje pravzaprav sploh ne ostane veliko časa.

»Res je, da se na naših nastopih zbere veliko veselih deklet, ampak ne toliko zaradi osvajanja kot zaradi naših pesmi in neskončne energije ki jo vložimo v to, da je žur res dober in da se vsi, ne samo dekleta, vedno znova radi vračajo na naše nastope,« pravijo muzikantje iz okolice Velenja. »Ker pa smo polno zasedeni, nam za osvajanje običajno zmanjka časa.« Vseeno so se ob začetku skupne poti odločili za zveneče ime Stil, ki jim je bilo kar nekako usojeno, kajti, kot v smehu poudarijo, se »vsega so lotevamo s stilom«.

Fantje so skupaj od leta 2009. Vse pa se je nekako začelo v družini, saj sta Matic in Denis brata. »Drugače pa nas je povezalo veselje do glasbe in MPZ Svoboda, pod vodstvom Anice Jazbec,« pojasnijo. Tako veseli kot so glasbeniki, so razigrane in hudomušne udi njihove pesmi. »Po večini so res vesele narave, ampak zelo težko bi skozi njih opisali kako veselo je šele vzdušje v našem ansamblu. To se najbolje vidi na naših nastopih. Pesem, ki bi nas najbolje opisala, pa je naša zadnja uspešnica Mi smo za žur. Ta nas opisuje najbolje, saj se zelo radi družimo, smo pobudniki žurov, prijatelji, veseljaki, nenazadnje pa smo tudi čutni in solidarni ter med svoje prijatelje zvabimo tudi tiste, ki v osnovi niso najbolj družabni.«

Za besedila pesmi je v glavnem zaslužen pevec Gašper, ki ima poleg Denisa običajno tudi glavno besedo na nastopih. Matic je ta glavni humorist in najbolj jezični v skupini, Sandi pa je po njihovem mnenju najbolj resen član skupine. Čeprav jim glasba vzame veliko prostega časa, so vsi tudi redno zaposleni. »Trije se družimo tudi med delovnim časom, saj smo sodelavci v družinskem podjetju, ki se ukvarja z grosistično prodajo pijač,« pojasnijo in razkrijejo tudi načrte za prihodnje: »Vodi nas želja po ustvarjanju dobre glasbe še naprej, želja po polnih plesiščih veselih ljudi, ki z nami prepevajo naše hite, in tudi želja po tem, da so prva mesta glasbenih lestvic rezervirana za naše hite,« pravijo.

In če smo že začeli, še končajmo s puncami. So samski, zaročeni, poročeni? »To se stalno spreminja. Trenutno sta dva člana zaročena (eden izmed njiju je že očka), eden je zaljubljen in en samski. Kdo je kdo, pa uganite sami!« nas ob koncu pogovora pustijo v negotovosti.