Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Tri napake, ki jih delate nevede in lahko škodujejo vašim lasem

Branka Grbin, 21.11.2017 11:01:20

Lasje so lahko najlepši okras, a le če so lepo negovani. Mnogi celo pravijo, da lahko odlična pričeska polepša žensko, četudi ta ni naličena. Bi se strinjali?

Delite na:
Tri napake, ki jih delate nevede in lahko škodujejo vašim lasem
ThinkstockPhotos

A le če ne počnete naslednjih treh zelo pogostih napak pri negi las. Morda jih zakrivite mimogrede in sploh niste pozorni nanje, zato berite dalje in se jim že pri naslednjem umivanju las izognite.

Uporaba napačnega šampona. Pri tem ne govorimo o uporabi šampona za barvane lase, čeprav si jih sami ne barvate. Gre za sulfate, ki so prisotni v mnogih šamponih in so odgovorni za odstranjevanje umazanije, a strokovnjaki opozarjajo, da včasih svoje delo opravljajo še predobro. Lasem izperejo tudi potrebno vlago in jih lahko celo poškodujejo. Posledično vplivajo tudi na sijaj, zato si raje priskrbite šampone, ki ne vsebujejo sulfatov.

zdravje_ThinkstockPhotos-155229468.jpg

Reševanje vozlov na silo. To velja za mokre in suhe lase: vozlov se nikoli ne lotite na silo! Lase razčesavajte počasi, od konic do korena, z glavnikom, ki ima široko razvrščene zobe. Bodite nežni in potrpežljivi, saj boste tako preprečili nepotrebno lomljenje las.

zdravje_ThinkstockPhotos-177257870.jpg

Sušenje pri previsoki temperaturi. Dandanes ima že skoraj vsak sušilnik za lase več stopenj sušenja: hladno, toplo in vroče. Če nimate potrpljenja za sušenje pri hladni temperaturi, si nastavite vsaj srednjo. Ta bo lase poškodovala manj kot najvišja. Vedno izberite vsaj eno stopnjo manj od najvišje. Verjemite, to se bo na laseh poznalo.

Čeprav na trgu obstaja že ogromno ravnalcev in kodralnikov, se izogibajte tudi njihovi pretirani uporabi. Vročina, ne glede na to, kako kakovostna je naprava, škoduje lasem. Bodite nežni do njih in nanje boste ponosni veliko dlje.