ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Polnejše ustnice in gostejše obrvi

J. K., 10.01.2018 16:01:40

Za nekaj velikih ženskih težav – lasni narastek, nepravilnosti na koži – obstajajo majhne zvijače, s katerimi lahko pomanjkljivost prikrijemo.

Delite na:
Polnejše ustnice in gostejše obrvi
Korektor uporabimo za prekrivanje pigmentih madežev. Shutterstock

Gostejše obrvi

Potrebujemo: črtalo za obrvi, za odtenek svetlejše od naravne barve obrvi, črtalo v prahu.

Postopek: če nas je pri puljenju obrvi rahlo zaneslo in je na koncu ostala pretanka črta ali so dlačice kje preredke, lahko traja do tri mesece, da zrastejo nove. V vmesnem času je najboljša rešitev ta, da preveč zredčena mesta zapolnimo s črtalom za obrvi. S kratkimi potegi narišemo drobne črtice, nato pa s čopičem na celotno obrv nanesemo črtalo v prahu. Nekoliko več prahu nanesemo na zredčene predele, da bo celota delovala skladnejša.

Pigmentni madeži

Potrebujemo: korektor – nekoliko svetlejšega odtenka od kože, čopič, puder ali kremno podlago v barvi kože.

Postopek: posamezna manjša znamenja prekrijemo s korektorjem. Za nanos uporabimo čopič, morebitne vidne robove pa zabrišemo s konicami prstov. Potem si čez ves obraz nanesemo puder.

Za prekrivanje večjih pigmentnih madežev najprej uporabimo tekočo osnovo za ličenje, temna znamenja pa prekrijemo še s kremnim pudrom, ki ga nanesemo s čopičem ali prstnimi konicami.

l triki ustnice crtalo.jpg
Za tanke ustnice uporabite svetlo črtalo.
Revija Zarja

Ozke ustnice

Potrebujemo: svetlo črtalo za ustnice, šminko, bleščilo.

Postopek: uporabljajmo šminko blede in svetle barve, kajti temna ustnice le še zmanjša. Najprej občrtajte zunanji rob ustnic s svetlim črtalom – z zunanjim robom je mišljena linija res samo za las čez rob ustnic! Če zarišemo črto preveč stran od roba ustnic, bo videti grdo. Ustnice nato zapolnimo s šminko, ki jo nanesemo s čopičem, zgornje in spodnje ustnice pa se na sredi enkrat ali dvakrat dotaknemo z bleščilom.

Slabo striženi lasje

Potrebujemo: trak za lase, vroče navijalke ali kodralnik las in – potrpljenje!

Postopek: žal ni sredstva za hitrejšo rast las. Po ponesrečenem striženju je treba počakati, da lasje spet zrastejo. Dotlej pa lahko nekoliko eksperimentiramo z vročimi navijalkami ali kodralnikom. Rahlo valoviti ali celo kodrasti lasje namreč bolje prikrijejo slabo striženje. Če so se škarje prepogumno lotile las na čelu ali ob obrazu, jih je najbolje odmakniti od obraza in ukrotiti z obročem ali pa s trakom.

Narastek

Potrebujemo: šampon za volumen, peno za lase, glavnik.

Postopek: če so lasje bujni, je narastek manj opazen. Poleg uporabe šampona za volumen sta priporočljiva tupiranje las in pričeska, ki je čim bujnejša. Pri svetlo barvanih laseh je narastek še opaznejši, če lasje niso umiti, saj so mastni temnejše barve. Posrečena rešitev za prikrivanje lasnega narastke je tudi cikcakasta preča, saj ta preprečuje, da bi se lasje preveč polegli in kazali nelep narastek. 

Preberite tudi: Maska za lesketajoče se lase in lepo kožo! Kliknite TUKAJ!