nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Maska za lesketajoče se lase in lepo kožo!

Bodi zdrava, 09.01.2018 12:01:38

Naredite sami maske, ki bodo vašim lasem pomagale zasijati!

Delite na:
Maska za lesketajoče se lase in lepo kožo!
Bodi zdrava

Maska za lesketajoče se lase

Potrebujete: 2 rumenjaka, ½ stisnjene limone, nekaj kapljic katerega koli olja

Priprava: Sestavine dobro zmešajte v posodici in nanesite na mokre lase. Pustite delovati približno pol ure, nato mešanico dobro izperite z vodo in lase normalno umijte s šamponom. Če želite poseben lesk las, oprane lase izperite še z mešanico mineralne vode in ohlajenega kamiličnega čaja.

Avokadova maska za obraz

Avokado hrani in obnavlja utrujeno in suho kožo na obrazu, saj vsebuje olje, bogato z vitaminom E.

Potrebujete: zrel avokado, žlico medu, žlico limonovega soka, žlico jogurta, kapljico eteričnega olja sivke, kapljico eteričnega olja pačuli

Priprava: Sestavine premešajte tako, da dobite gladko zmes, pred nanosom na obraz pa jo za vsaj pol ure shranite v hladilnik. Nato hladno masko nanesite na obraz in vrat ter pustite delovati deset minut. Kožo nato izperite z mineralno vodo in počakajte vsaj eno uro, preden nanjo nanesete kremo.

Ste vedeli? V nekaterih predelih Afrike si ženske na obraz polagajo koščke avokada, da bi zaščitile kožo pred vplivi sonca.

Oljna mešanica za nego telesa

Naravna oljna mešanica je odlična za hidratacijo, detoksikacijo in sprostitev celotnega telesa. Naredite si večjo količino mešanice in jo uporabljajte po vsakem prhanju.

Potrebujete: žlico hladno stisnjenega olivnega, sezamovega ali mandljevega olja, žlico medu, 2 kapljici eteričnega olja bergamotke ali jasmina

Priprava: Vse sestavine dobro zmešajte v skledici in z masažnimi gibi nanesite na vlažno telo po prhanju.

Medena krema za roke

Vsi se zelo dobro zavedamo, da so roke najbolj izpostavljen del telesa, za katerega velikokrat premalo skrbimo.

Potrebujete: 25 gramov mletih mandljev, žlico medu, 2 žlici sončničnega olja, žlico limonovega soka

Priprava: Najprej dobro zmešajte mlete mandlje in žlico medu, temu dodajte še sončnično olje in na koncu limonov sok. S tem pripravkom si dobro natrite roke in pustite učinkovati vsaj pet minut. Roke nato izperite z mlačno vodo. Najbolje je, da postopek ponovite vsak večer pred spanjem.

Kocke za kopanje proti prehladu

Te kocke za kopanje proti prehladu so prav posebna stvaritev. Eterična olja pomirjajo telo, kakavovo maslo pa poskrbi, da je koža nežna in mehka.

Potrebujete: 150 gramov kakavovega masla, 60 gramov mandljevega ali olivnega olja, naravno eterično olje (po 2 kapljici evkaliptovega, sivkinega, timijanovega, borovega in mirtinega olja), 3 kapljice zelenega barvila za živila

Priprava: Kakavovo maslo in olje segrevajte v vodni kopeli, dokler se ne stopita. Dodajte eterična olja in zeleno barvilo za živila ter krepko zmešajte, dokler ne nastane gladka kremasta zmes. Pripravljeno zmes nadevajte v četverokotne modelčke (primerne so recimo posodice za ledene kocke) in jih položite v hladilnik, da se kocke strdijo. Še hitreje pa bo šlo, če modelčke postavite v zamrzovalnik. Ko so kocke trde, jih lahko postavite ob kad in za eno kopel uporabite eno, lahko pa jih zavijete v celofan in podarite kot darilo.

Ognjičevo milo

Eterični olji limone in limonine trave s svojim vonjem osvežujeta telo in duha, zato je to ročno narejeno blago kremasto milo najboljše poživilo, primerno za vse tipe kože.

Potrebujete: žličko posušenih ognjičevih cvetov, 100 mililitrov vode, 250 gramov mila, sok ½ limone, 5 kapljic naravnega eteričnega olja (3 kapljice olja limonine trave, 2 kapljici limonovega olja), 3 žlice olivnega olja

Priprava: Najprej zavrite vodo, z njo prelijte ognjičeve cvetove in pustite stati deset minut. Vmes nastrgajte milo. Nastrgano milo, čaj iz ognjičevih cvetov in limonov sok segrevajte v vodni kopeli, dokler se milo ne stopi. Dodajte eterična olja in zmes po želji obarvajte z barvilom za živila. Prilijte še olivno olje in vse dobro premešajte. Zmes vlijte v kartonsko škatlo za čevlje (ki ste jo prej obložili s prozorno folijo za živila) in pustite, da se ohladi in posuši. Po 24 urah milo vzemite iz škatle in narežite na enako velike kose. Kose mila sušite še do osem tednov, da so popolnoma presušeni in primerni za uporabo. Hranite jih lahko tudi več let.

Preberite tudi: Razkrivamo lepotne skrivnosti umetnikov ličenja. Kliknite TUKAJ!