mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kaj ušesa povedo o vas?

Jana Oblak, Maja, 13.10.2017 13:00:00

Ušesa imajo pomembno vlogo kot naš slušni organ, a hkrati je na uhlju tudi sistem akupunkturnih točk za vse organe, podobno kot na stopalih ali dlaneh.

Delite na:
Kaj ušesa povedo o vas?

Pri ušesih so akupunkturne točke, ki so povezane z glavo, na dnu uhlja, trup je v sredini, stopala pa na zgornjem delu uhlja. A tudi velikost, debelina, položaj in struktura uhlja predstavljajo naše celotno telo. Veliki uhlji so na primer kazalnik močne konstitucije, dobro formiran uhelj z dolgimi ušesnimi mečicami pa kaže tudi na uravnoteženo duševnost.

Debelina uhlja

Debeli uhlji kažejo na dobro zdravje prebavno-presnovnega sistema in čvrsto strukturo kosti; tanjši uhlji kažejo poleg slabosti v omenjenem segmentu tudi na nagnjenost k nevrozam.

Velikost ušes

Majhna ušesa

Majhna ušesa kažejo na človeka pokončne drže in ponosa. Zelo majhna ali dolga in ozka ušesa označujejo izjemno sramežljivo osebo. Ljudje z majhnimi ušesi so običajno zelo čustveni, čeprav čustev ne kažejo vedno navzven.

Velika ušesa

Velika ušesa so lahko znak materializma, pa tudi poguma in energičnosti. Ljudje z velikimi ušesi so lahko zelo neposredni, resnico so pripravljeni povedati v obraz, tudi če z njo prizadenejo sogovornika. Če sega zgornji rob prek linije obrvi, gre za človeka, ki je pogosto jezen in hiter pri svojih odločitvah.

Položaj uhljev glede na oči in usta

Če pogledamo človeka v obraz, vidimo, da je pri večini zgornji del uhljev v višini obrvi, spodnji pa v višini ust, kar kaže na razmeroma krepko fizično konstitucijo in dobre psihične sposobnosti. Tisti, pri katerih opazimo odstopanje od te lege navzgor, pa so običajno telesno šibkejši in psihično bolj podrejenega značaja.

Kot uhljev glede na glavo

V povprečju ta kot znaša približno 30 stopinj. Pri ljudeh s štrlečimi ušesi sta običajno fizična in psihična konstitucija neuravnoteženi, v srednjem veku so tistim z majhnimi in štrlečimi ušesi pripisovali slab značaj.

Ušesa in inteligenca

Po mnenju Joeya Yapa, strokovnjaka za branje z obraza, obstaja 50 tipov ušes, ki predstavljajo stopnjo inteligence. Ploščata ušesa so po njegovem značilna za nepopustljive in trmaste ljudi, veliki uhlji pa za osebe, ki znajo svoje življenje spremeniti v lagodje in uživanje. Znak inteligence so ušesa, pri katerih je vrhnji del uhlja večji in bolj zaobljen kot spodnji del.