favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Električni pripomočki za lažje negovanje

Mateja Bevk, 24.11.2017 13:01:13

Poglejmo, kaj vse nam lahko pomaga pri negi.

Delite na:
Električni pripomočki za lažje negovanje
Revija Maja

Vse si želimo gladke noge, čvrsto kožo in globinsko očiščen obraz! Naše lepotne zahteve so precej visoke in jih dostikrat z običajnimi kozmetičnimi izdelki ne moremo doseči. Sploh kadar nam primanjkuje časa ali imamo zelo stresno življenje, si težje privoščimo mirne trenutke z masko na obrazu, obisk anticelulitne masaže ali lepotnega salona, kjer nam z nog in drugih delov telesa odstranijo dlačice. Kako prav bi nam v teh trenutkih prišli pripomočki, ki bi delo opravili v domači kopalnici, samo s pritiskom na gumb. Novejši lepotni aparati zmorejo prav to: depilirajo, čistijo in odpravljajo mozolje. Poglejmo, kaj vse nam lahko pomaga pri negi.

Čista koža v 30 sekundah

Premastna, presvetleča, nečista koža … Kako radi se pritožujemo nad nemogočo kožo na obrazu, a dostikrat ne poskrbimo za njeno čiščenje. Ni treba, da je čiščenje ročno, pravzaprav je to že zastarela metoda, saj obstaja odlična alternativa v obliki električnih čistilnih ščetk.

Raziskave kažejo, da ščetke za obraz do šestkrat temeljiteje očistijo kožo, zmanjšajo pore, vračajo koži njen naravni sijaj in uspešno gladijo gubice. Krožni gibi glave ščetke odstranjujejo odmrle celice in kožo prekrvijo, da je bolj gladka, zdrava, mladostna in sveža.

Ko kupite takšno ščetko, zraven običajno dobite še dodatne nastavke. Mehka ščetka je denimo namenjena vsakodnevnemu čiščenju obraza, nekoliko trša pa se uporablja za piling kože. Preostali posebni nastavki pa služijo za vtiranje kreme v kožo.
Uporaba: Ravnanje s tovrstno ščetko je sila preprosto. Uporabljamo jo lahko kar pod prho, nanjo enostavno nanesemo izdelek za čiščenje obraza in ga vmasiramo v kožo.

Ščetka za čiščenje obraza.jpeg

Brez mozoljev v šestih minutah

Mozolji, akne in ogrci so lahko tudi nadloga zrele kože, tako nam kvarijo samozavest in dajejo vtis slabe negovanosti. Pri roki je rešitev v obliki laserskega aparata za domačo uporabo - Tria Acne Clearing Blue Light.

Kako nastanejo akne in mozolji?

Preobilno izločanje loja in zamašene pore so najpogostejši razlog za mozolje in akne. Če lahko loj neovirano izteka iz lojnic, bo koža sicer mastna, a neproblematična. Pri zamašenih porah pa se ustvari mešanica loja in odmrle kože, v njej se razmnožujejo bakterije, ki zaidejo v podkožje, in zgodi se vnetje v obliki mozoljev.

Delovanje: Omenjena laserska naprava sprošča v kožo modro svetlobo, ki prodre v podkožje in ubija bakterije. Kožo polepša, ne da bi jo razdražila, takšno globinsko čiščenje pa preprečuje tudi nastajanje novih nečistoč. Na začetku uporabljajte laser dvakrat na dan po tri minute, ko bodo vidni prvi rezultati, pa lahko napravo uporabljate enkrat na dan po šest minut skupaj.
Slabost takšnega modernega pripomočka zoper nečisto kožo je cena, saj stane skoraj 300 evrov. Če imate le mozoljček ali dva na mesec, se nakup ne izplača, pri hujših težavah pa je zagotovo smiseln.

Proti celulitu 1.jpg

Čvrsta koža brez celulita

Sovražnik, ki spravlja v obup večino predstavnic nežnejšega spola, je celulit. Nadležne jamice na stegnih, zadnjici in trebuhu zagotovo niso privlačne na pogled in kazijo našo podobo, zlasti v kopalkah. Veliko športa, zdrava prehrana in posebej veliko nege naj bi sicer pomagalo, če temu dodate še pomoč tehnike (na primer aparatov, kot je Silk'n Silhouette), pa je pot do zmage kratka.

Kako nastane celulit?

S starostjo vezna tkiva v koži oslabijo in tudi kolagena, podporne strukture, je vedno manj. Koža se stanjša, zgubi čvrstost, posledično so v podkožne mešičke ujete maščobe in nečistoče bolj vidne, pritiskajo ob kožo z notranje strani ter tvorijo pomarančast videz.

Delovanje: Osnovni princip domačih proticelulitnih naprav je preprost: temeljijo na segrevanju, saj naj bi vročina vračala koži čvrstost. Kombinacija treh različnih virov energije prodira iz aparata v kožo in jo segreva. Zaradi tega se vlakna v kožni strukturi povlečejo skupaj, polt postane čvrstejša in celulit manj viden.
Sklep: S takšno proticelulitno napravo lahko na nogah, zadnjici in trebuhu naredite po 15-minutne dnevne terapije. Postopek je neboleč, koža se prijetno segreje in postane svilnato mehka. Vidne rezultate lahko pričakujete v desetih tednih.

dlake4.jpg

Trajna odstranitev dlak

Metod za odstranjevanje dlak je za dolg spisek, a že prej kot v nekaj tednih se na nogah in pod pazduhami ponovno pojavijo dlačice. Je dolgotrajno gladka koža, do katere lahko pridemo sami doma, sploh mogoča? Sistemi za odstranjevanje dlak (podjetij Philips, Remnigton, Panasonic in drugih) delajo skoraj čudeže.

Delovanje: Omenjeni aparati temeljijo na svetlobni tehnologiji, imenovani intenzivna pulzna svetloba (IPL), ki jo uporabljajo tudi v profesionalnih lepotnih salonih. Aparati korenino dlake osvetlijo z nežnim svetlobnim impulzom, dlaka zato spontano odpade in ponovna rast se ustavi. Redno izvajanje tega postopka zagotavlja, da boste vsak dan imeli gladko kožo na nogah, podpazduhah, na bikini predelu, rokah ali trebuhu.

Komu je aparat namenjen: Ta način odstranjevanja dlak je učinkovit na (naravno) temno blond, rjavih in črnih dlakah, ne pa tudi na rdečih, svetlo blond in belih/sivih dlakah. Prav tako ni primeren za temno kožo, saj pri njej kontrast med dlako in kožo ni dovolj velik, da bi aparat lahko prepoznal dlako.

Sklep: Z 10- do 15-minutnimi tretmaji je takšna naprava dovolj učinkovita, da vas hitro reši dlak. Prva uporaba je lahko malenkost boleča, zato je dobro dele kože ohlajati z ledenimi kockami. Sicer pa gre za zelo dobro alternativo voskanju, britju in epilaciji.

trda koža1.jpeg

Stopala brez trde kože

Trda in hrapava koža na stopalih ni le neestetska, ampak tudi nevarna za zdravje, kadar razpoka zelo globoko. Zato jo je treba redno odstranjevati in tudi tu se lahko zanesemo na pomoč tehnike. Naprave, kot so Micro PediLady, Schollov brusilnik Velvet Smooth ali Remingtonov Perfect Pedi Reveal, nas trde kože rešijo v hipu.

Delovanje: Ti aparati so sestavljeni iz enega ali dveh ločenih valjev, prevlečenih s hrapavo folijo. Valji se obračajo za 360 stopinj, in sicer tudi do 30-krat na sekundo, kar omogoča hitro odstranjevanje poroženelih kožnih celic.

Uporaba: Vsaka pedikura naj se začne s kopeljo za noge. Pri zelo trdi koži dajte v vodo malo soli, ki ubije klice in deluje čistilno. Kopel naj ne bo daljša od 10 do 15 minut, sicer se koža lahko preveč zmehča in naguba.
Nato enostavno pritisnete na gumb električne pile ter z njo obdelujete prizadeta mesta, dokler ne pridete do mehke in nežne kože. Pomembno je, da ne odstranite preveč kože, saj stopala potrebujejo tudi naravno zaščitno plast, ki podpira dnevno obremenitev nog.