Dobrodelni tek

Pomagali bomo dobrovoljni Gaji

Polona Krušec, Novice Svet24, 25.08.2017 07:00:00

Drage terapije – Sredstva za rehabilitacijo deklice iz Koroške

Delite na:
Pomagali bomo dobrovoljni Gaji
Osemletnica je radoživa deklica, ki obožuje naravo. osebni arhiv

Tokrat se humanitarni akciji našega časnika priključujeta Petra Hudopisk in njen hčerkica Gaja s Prevalj. Ta je pri treh letih zaradi arteriovenozne malformacije doživela možgansko krvavitev, ki je na punčki pustila kar nekaj posledic.

»Gaja je bila po krvavitvi tri mesece v umetni komi, potem ko se je iz nje prebudila, smo začeli rehabilitacijo,« nam pove njena mama. Doda, da ima punčka predvsem velike težave s koncentracijo, pozornostjo in senzoriko. »Ni samostojna. Ker tudi nima občutka za nevarnost, mora biti nenehno kdo z njo in jo paziti,« razloži Petra.

Pravi, da so Gaji pri rehabilitaciji zelo pomagale terapije neurofeedback pri Niki Pušenjak, prek katerih se posamezniki naučijo spreminjati svoje možgansko valovanje in s tem popraviti ali pa samo optimizirati delovanje možganov. »To je punčki zelo koristilo,« poudari njena mama.

O ciljih

Petra si močno prizadeva za dekličino zdravje, zato tudi sama doma z njo izvaja kar nekaj terapij. Te Gaji zelo pomagajo, a ker niso poceni, bi ji jih pa Petra vseeno srčno rada omogočila, jima bodo sredstva iz naše akcije prišla še kako prav. Sicer Gajo njena mamica opisuje kot dobrovoljno punčko, ki je zelo družabna in obožuje živali.