Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Nadja in Uroš – pogumna dvojica

Polona Krušec, Novice Svet24, 06.07.2017 10:16:36

Akciji se tokrat pridružuje primorska družina Krmac. Predstavljamo vam Nadjo in Uroša iz Lucije, ki bosta vaše pomoči, da bosta lažje shajala, iskreno vesela.

Delite na:
Nadja in Uroš – pogumna dvojica
Uroš iz Lucije je pozitivna oseba, ki obožuje glasbo. osebni arhiv

Nadja Krmac je mama 40-letnega Uroša, ki se je rodil mnogo prezgodaj. Ob rojstvu je tehtal samo 800 gramov. »Sin je tako ostal prizadet; je slep, avtist in duševno zaostal. Hitro sem se morala spoprijeti z njegovim stanjem. Seveda na začetku čutiš bolečino, ampak moraš naprej,« je dejala.

Ni jima lahko

Sogovornica nam pove, da s sinom živita sama. Tudi glavno skrb zanj je prevzela ona. »Uroš sicer čez dan obiskuje delavnice, potem pa sva preostanek dneva skupaj,« pojasni. Pravi, da prihaja v tista leta, ko bo težje skrbela za Uroša, zato se je odločila, da ga zdaj, ko jima je na voljo nastanitev v centru za invalidne otroke na Debelem rtiču, nastani tam.

»Vsa denarna sredstva, ki bi jih prejela iz dobrodelne akcije, bi bila usmerjena v ta najin cilj. Moja pokojnina ni visoka, zato nama bo pomoč še kako prav prišla,« nam zaupa Lucijčanka. Sina sicer opisuje kot pozitivno osebo. »Rad ima tudi glasbo. Zelo rad poje,« pove. Zanju in za druge družine je odprt tekoči račun, sredstva zbiramo tudi prek SMS-sporočil, septembra pa jih bomo zbirali še na dobrodelni športni prireditvi na Bledu.